ShapeShift integreert THORchain voor Native Bitcoin handel

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on apr 15, 2021
  • De THORchain integratie maakt de handel in onverpakte BTC met LTC en ETH mogelijk.
  • Deze stap maakt deel uit van de toewijdingom een intuïtief platform voor zelfbewaring aan te bieden.
  • ShapeShift zal THORchain binnenkort in de webversie integreren.

Shapeshift, een wereldwijde leider in nietbewarende crypto handel, heeft THORchain geïntegreerd in zijn gedecentraliseerde beurs (DEX) mobiele platform. Het bedrijf onthulde dit nieuws op 13 april en merkte op dat deze stap het voor het eerst mogelijk zal maken om de handel in native (onverpakte) Bitcoin met Litecoin en Ethereum te vergemakkelijken. Het bedrijf verwacht dat deze functie in de komende weken live zal gaan op zijn webgebaseerde platform.

Volgens de aankondiging pakt THORchain het probleem van ketenoverschrijdende handel aan door effectieve bidirectionele bruggen tussen blockchains te creëren op een toestemmingsloze, niet-bewarende manier. Daartoe helpt de technologie het aanbod van ShapeShift uit te breiden.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Met de THORchain integratie stelt ShapeShift Bitcoin- en cryptoliefhebbers in staat om vrij, veilig en privé te handelen met andere alternatieve cryptocurrencies, allemaal onder één intuïtief, gestimuleerd platform. Alleen ShapeShift DEX gebruikers kunnen FOX tokens verdienen, waarmee ze in aanmerking komen voor Rainfall awards. Rainfall awards bestaan uit gratis USDC, die ShapeShift zijn gebruikers willekeurig aanbiedt elke keer dat iemand op het platform handelt.

Streven naar het aanbieden van intuïtieve, gedecentraliseerde cryptohandel

In een reactie op deze integratie zei de oprichter en CEO van ShapeShift, Erik Voorhees, dat ze geloven in open en onveranderlijke financiën. Als zodanig was de integratie van THORchain een verstandig idee, aangezien het bedrijf voor het eerst technologie ontwikkelt die de bovengenoemde voordelen samenvoegt met de handel in BTC, naast andere munten. Hij voegde eraan toe dat ShapeShift de kracht van de technologie van THORchain herkende en besloot het onmiddellijk naar zijn gebruikers te brengen. Volgens Voorhees maakt deze integratie deel uit van ShapeShift’s toewijding om gebruikers een gebruiksvriendelijk platform voor zelfbewaring te bieden voor hun gedecentraliseerde handelsbehoeften.

Om uit te leggen waarom THORchain een ideale aanvulling was op ShapeShift’s DEX activiteiten, zei de hoofdingenieur van het bedrijf dat het ShapeShift team een kans zag om een openbaar goed netwerk aan te bieden dat gericht zou zijn op gedecentraliseerde cross-chain beurzen, wat een slepend pijnpunt was in de crypto-sector.

Dit nieuws komt nadat ShapeShift eerder dit jaar zijn bedrijfsstructuur heeft gewijzigd om zijn tradingdesk kwijt te raken. De beurs heeft een systeem aangenomen waarbij bestellingen via DeFi-applicaties worden gerouteerd om Know-Your-Customer (KYC) beleid te elimineren, dat het moest implementeren om compliant te blijven. Om uit te leggen waarom het gebruik van een model dat KYC-conformiteit vereist, de missie van ShapeShift beïnvloedde, zei Voorhees dat het niet voldeed aan verschillende wettelijke en ethische principes.

Volgens hem,

Wanneer een persoon wordt beschuldigd van een strafbaar feit, kan het redelijk zijn om zijn privacy tot op zekere hoogte te ontbinden bij het zoeken naar de waarheid over dat misdrijf. KYC maakt echter een einde aan de privacy, niet van bepaalde specifieke personen die beschuldigd worden van wangedrag, maar de privacy van alle individuen, van wie geen van hen ook maar iets is beschuldigd.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld