Rothschild koopt een belang in Grayscale’s ETH Trust

Geschreven door: Jinia Shawdagor
april 16, 2021
  • Het bedrijf kocht ook nog eens 7.892 aandelen in de BTC Trust.
  • Op 31 maart was de crypto investering van Rothschild Investment £4,86 miljoen waard.
  • Na een toename van de institutionele interesse in crypto, heeft ETH vandaag een nieuwe ATH vastgesteld.

Rothschild Investment Corporation heeft zich gewaagd in een investeringsvehikel van Ethereum (ETH). Een rapport onthulde dit nieuws op 16 april en merkte op dat de organisatie onlangs 265.302 aandelen van de Grayscale Ethereum Trust heeft gekocht. Naar verluidt was deze aankoop de allereerste investering van Rothschild Investment Corporation in een ETH-vehikel en op 31 maart was haar belang in de trust £ 3,46 miljoen waard.

Het in Chicago gevestigde bedrijf versterkte ook zijn positie in de Grayscale Bitcoin Trust door nog eens 7.892 aandelen te kopen. Op dit moment bezit het bedrijf 38.346 aandelen, die op 31 maart £ 1,4 miljoen waard waren.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Naar verluidt nam Rothschild Investment Corporation voor het eerst interesse in investeringen in crypto-investeringsvehikels in 2017. Destijds kocht het bedrijf aandelen van de Grayscale BTC Trust. Het liquideerde echter al snel zijn investering voordat het twee jaar later opnieuw in de positie kwam. Sindsdien heeft het bedrijf een grote interesse in de crypto-sector, wat heeft geleid tot zijn investering in de Grayscale Ethereum Trust.

Volgens regelgevende aanmeldingen is Rothschild Investment Corporation een van de weinige bedrijven die hebben geïnvesteerd in de Grayscale Ethereum Trust.

ETH zet recordhoogtes neer nu instellingen zich verdiepen in crypto

Ethereum, de op een na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, blijft een uitstekende prijsprestatie neerzetten. Na aanzienlijke winsten in de afgelopen zeven dagen, kende de optiemarkt van ETH een enorme groei, waardoor het totale aantal long- en shortposities in call- en putopties op 14 april steeg tot £ 2,4 miljard.

Deze winsten zorgden er ook voor dat de munt eerder op de dag een nieuw record bereikte op £ 1.852,71. Op het moment van schrijven heeft ETH een lichte neerwaartse correctie ondergaan om van eigenaar te wisselen voor £ 1.785,22. Dit cijfer geeft een daling van 3,86% ten opzichte van de ATH en een daling van 0,77% in de afgelopen 24 uur aan. ETH presteert momenteel echter beter dan BTC, aangezien het 1,52% hoger is dan de toonaangevende cryptocurrency.

Voordat een nieuwe ATH werd ingesteld, onderging het Ethereum netwerk de langverwachte Berlijn hard fork. Deze upgrade omvatte vier Ethereum Improvement Proposals (EIP’s), waarmee het netwerk werd voorbereid op de grotere Londen hard fork in juli.