USD/CNY in een opluchtingsrally na gemengde cijfers uit China

Geschreven door: Crispus Nyaga
april 16, 2021
  • Het USD/CNY paar steeg tijdens de vroege handel door gemengde cijfers uit China.
  • De economie groeide met 18,1% op jaarbasis, een kleinere stijging dan verwacht.
  • Het paar zit nog steeds in een neerwaartse trend.

Het USD / CNY paar steeg na de gemengde Chinese economische cijfers. Het steeg naar een hoogtepunt van 6.5331, wat iets hoger is dan 6.5180.

USD/CNY
Chinese yuan prijsactie

China BBP gegevens

China heeft het goed gedaan tijdens de pandemie. Het heeft een bevolking van meer dan 1,4 miljard mensen en het was de bron van het virus. Toch registreerde het land slechts 103.000 gevallen. Tegelijkertijd herstelde zijn economie als eerste van de pandemie.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De Chinese economische groei vond plaats toen de vraag naar zijn goederen toenam naarmate meer landen lockdowns implementeerden. Ook ontketende de regering voor miljarden dollars aan stimuleringsmaatregelen om de economie te ondersteunen.

De USD / CNY prijs reageert vandaag op de laatste economische groeicijfers uit China. Uit de cijfers bleek dat de economie in het eerste kwartaal met 0,6% groeide, na een stijging met 2,6% in het vierde kwartaal. Deze groei was minder dan verwacht en was te wijten aan het een week lang nieuwe maanjaar. Het steeg met 18,3% op jaarbasis, een tragere groei dan de verwachte 19,0%.

De Chinese groei was gespreid over alle sectoren. Investeringen in vaste activa stegen met 25,6% doordat bedrijven hun locaties uitbreidden om aan de wereldwijde vraag te voldoen. Ook de consumentenuitgaven en overheidsinvesteringen zijn gestegen.

Verdere gegevens toonden aan dat de detailhandelsverkopen in maart met 34,2% stegen na een stijging met 33,8% in de voorgaande maand. Deze stijging was beter dan de mediane schatting van 28%. Sinds het begin van het jaar is de omzet met 33,9% gestegen.

Ondertussen daalde het werkloosheidspercentage van 5,5% in februari tot 5,3% in maart, terwijl de industriële productie met 14,1% toenam.

De Chinese economie zal op alle cilinders blijven draaien, aangezien de vraag zal blijven stijgen. Het land profiteert inderdaad indirect van de recente stimuleringsmaatregelen van de VS en het aanstaande infrastructuurproject, aangezien het een toonaangevende handelspartner is.

Technische analyse USD/CNY

USD/CNY
USD/CNY technische grafiek

De USD / CNY prijs vertoonde een neerwaartse trend nadat deze dit jaar een hoogste punt van 6.5792 bereikte. Het is de afgelopen dagen met meer dan 0,70% gedaald. Op de 4-uur grafiek wordt de neerwaartse trend van het paar ondersteund door de 25 en 15-daagse moving averages.

De recente sprong gebeurde nadat de prijs was gedaald tot het 38,2% Fibonacci-retracementniveau. Daarom zou het paar de neerwaartse trend kunnen hervatten wanneer traders kijken naar de retracement van 50% op 6.50. Niettemin kan de USD / CNY zeer volatiel zijn vanwege de acties van de PBOC. Gebruik daarom altijd de tools voor risicobeheer die door de forex- en CFD broker worden geboden wanneer u erin handelt.