Cardano domineert de cryptomarkt voor ingezet kapitaal

Geschreven door: Ali Raza
april 20, 2021
  • Volgens Stakingrewards leiden Cardano en Polkadot de markt.
  • Tezos (XTZ) is daarentegen uit de top tien gevallen als het gaat om ingezet kapitaal.
  • Solana heeft de derde plek ingenomen met $9,4 miljard in kapitaal.

Gegevens van de analysetool Stakingrewards geven aan dat Cardano (ADA) en Polkadot (DOT) leidend zijn in het inzetten van kapitaal. de gegevens tonen ook aan dat Cardano iets voorloopt op Polkadot, met gebruikers die $ 28,95 miljard staken op het platform van ADA, terwijl DOT $ 25,43 miljard heeft bereikt. Het paar is goed voor meer dan een derde van al het staken in de crypto-ruimte, zoals de gegevens onthullen.

Terwijl Polkadot en Cardano hun dominantie op het gebied van staken hebben vergroot, is Tezos (XTZ) daarentegen uit de top tien gevallen als het gaat om kapitalisatie op het gebied van staken.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens StakingRewards verdienen de stakers van Cardano een jaarlijkse beloning van 7,22%.

De gemiddelde jaarlijkse inzet van DOT wordt geschat op meer dan 13%. Interessant is dat zowel Cardano als Polkadot momenteel 7,9% vertegenwoordigen van de $ 621,6 miljard aan cryptocurrency-activa die bestemd zijn voor staking binnen de crypto-industrie.

Solana behoudt de derde plek

Terwijl Cardano en Polkadot de achtervolging leiden, heeft Solana (SOL) de derde positie ingenomen voor het staken van kapitaal, met $ 9,4 miljard voor ingezet kapitaal. Het jaarlijkse rendement voor Solana stakers is echter ongeveer 11%.

Tezos was vroeger de koning van het staken, maar het token is aanzienlijk gedaald in de ranglijst naar de 11e plek. Het heeft een ingezet kapitaal van $ 3,5 miljard en genereert jaarlijks ongeveer 5,5% rendement voor stakers.

Dit is nogal verrassend, gezien het feit dat Tezos ongeveer zes maanden geleden op de vierde plaats stond, volgens een destijds rapport.

XTZ stond vorig jaar in de top tien. Maar de token zakte naar de 35ste positie, waardoor het de grootste inzinking is in de top tien van tokens als het gaat om het inzetten van kapitaal. Eth2 is het op drie na grootste actief met ongeveer $ 8,2 miljard. Terwijl 3,9 miljoen ETH momenteel vastzit in het Beacon Chain aanbetalingscontract, wordt slechts 3,4% van de circulerende ETH toegewezen aan staken. Dit toont aan dat Eth2 nog steeds voldoende ruimte heeft om zijn inzet uit te breiden.