Bitcoin gaat terug naar de $58k weerstand na een korte dip

By: Konstantin Anissimov
Konstantin Anissimov
Konstantin Anissimov is de uitvoerend directeur van de internationale cryptocurrency-exchange CEX.IO. Hij behaalde zijn Executive MBA-programma diploma aan de… read more.
on mei 6, 2021
  • Na te zijn hersteld van een daling van eind april, vocht BTC deze week tegen zijn $58k weerstand.
  • Maandag begon de prijs weer te dalen, tot $53.000.
  • Gisteren, 5 mei, herstelde de prijs zich echter weer en in een scherpe stijging ging hij terug naar $58k.

De prijs van Bitcoin herstelde zich tot $ 58.000, daalde naar $ 53.000 en herstelde zich vervolgens weer naar $ 58.000, en dat alles in slechts een week. De munt lijkt vastbesloten de weerstand te doorbreken, en er zijn verschillende positieve gebeurtenissen die het opdrijven.

De acceptatie van Bitcoin zal groot worden

Er zijn verschillende rapporten die het snelle prijsherstel van Bitcoin en de wens om te stijgen heel begrijpelijk maken. Een crypto-bewaarbedrijf, NYDIG, deelde bijvoorbeeld zijn overtuiging dat BTC vóór het einde van het jaar naar honderden Amerikaanse banken zal komen, omdat banken daarom vragen. Blijkbaar hebben de banken gemerkt dat al het geld naar Coinbase gaat en willen ze een stukje van de taart pakken.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Bovendien kwamen BTC en ETH onlangs op Wall Street terecht als S&P Global Indices, wat zeker een reden is voor de prijs om te reageren. Ten slotte heeft de prijsstijging van BTC tal van Aziatische bedrijven geïnspireerd om hun verschuiving naar BTC te versnellen.

De volatiliteit van Bitcoin blijft sterk

Volgens CEX.IO gegevens ging BTC de afgelopen zeven dagen van $ 53.634 naar het hoogtepunt van $ 58.845, maar deze plotselinge stijging voorbij de weerstand van $ 58.000 mislukte, waardoor de munt naar $ 53.000 daalde.

Gisteren herstelde BTC zich tot bijna $ 58k, en tegen het einde van dit kwartaal wordt er voorspeld dat het een hoogte van $ 80.000 per munt zal bereiken. Hoewel er nog tijd over is, is BTC ook nog ver verwijderd van zijn doel.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld