Crypto.com en Lega Serie A zullen NFT’s gaan lanceren

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on mei 6, 2021
  • Volgens Luigi De Siervo is dit de eerste samenwerking tussen een cryptobedrijf en een voetbalcompetitie.
  • De twee zullen onder meer werken aan een NFT voor de trofee.
  • Het project is bedoeld om zowel het bereik van Liga Serie A als Crypto.com uit te breiden.

Lega Serie A, een Italiaanse voetbalcompetitie, heeft de handen ineengeslagen met Crypto.com in wat een primeur is voor de voetbalindustrie. Het cryptoplatform onthulde dit nieuws via een blogpost op 6 mei en merkte op dat dit partnerschap ervoor zal zorgen dat het de officiële crypto- en NFT-sponsor wordt in de komende 2021 Coppa Italia finale, waar Atalanta tegen Juventus zal spelen.

Volgens de blogpost zal Crypto.com Lega Serie A helpen om een verzameling NFT’s uit te brengen om het evenement te vieren, dat op 19 mei zal plaatsvinden in het Mapei Stadium in Reggio Emilia. Naar verluidt zal de NFT collectie digitale weergaven van de officiële trofee en wedstrijdhoogtepunten bevatten, naast andere items. De NFT’s zijn exclusief beschikbaar op Crypto.com/NFT.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Via deze joint venture willen beide partijen voetbalfans in Italië en over de hele wereld nieuwe ervaringen bieden. Volgens de publicatie zal de samenwerking tussen Crypto.com en Lega Serie A verder reiken dan de finale van Coppa Italia.

In een reactie op deze baanbrekende zet zei Luigi De Siervo, CEO van Lega Serie A, dat de competitie opgetogen is om de handen ineen te slaan met Crypto.com. Hij ging verder met het aanprijzen van de baanbrekende capaciteiten van Lega Serie A en merkte op dat het de eerste voetbalcompetitie ter wereld is die een deal tekent met een bedrijf in de crypto-industrie.

Een wederzijds voordelige overeenkomst

Siervo voegde eraan toe dat deze samenwerking de competitie zal helpen om een groter publiek te bereiken, wat de voortdurende inspanningen ondersteunt om het merk internationaal te laten groeien. Hij voegde eraan toe dat de finale van Coppa Italia dit jaar zou helpen aantonen dat Lega Serie A zich richt op de toekomst en innovatie. Volgens hem zal het evenement wereldwijde fans een opwindende ervaring bieden voordat de wedstrijd begint, op het veld en nadat de wedstrijd is afgelopen.

Crypto.com, met een snelgroeiende app en meer dan 10 miljoen gebruikers over de hele wereld, zal ook aanzienlijk profiteren van deze samenwerking, aangezien deze meer bekendheid zal krijgen.

Volgens Kris Marszalek, de mede-oprichter en CEO van Crypto.com, zal de wedstrijd tussen Atalanta en Juventus voetbalfans over de hele wereld aantrekken. Hij voegde eraan toe dat Crypto.com van deze gelegenheid gebruik zal maken om de beste eigenschappen van de blockchain in de voetbalindustrie te brengen door met Lega Serie A samen te werken om NFT’s te ontwikkelen die instant klassiekers en zeer gewilde verzamelobjecten worden.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld