Citibank overweegt om crypto diensten uit te rollen

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde en geluk… read more.
on mei 7, 2021
  • Citi haast zich niet om deze diensten te introduceren.
  • De bank beweert dat ze geen FOMO heeft omdat de cryptomarkt zich nog in de beginfase bevindt.
  • Voordien zei Citi dat BTC zich op een omslagpunt bevindt en mogelijk een internationale handelsvaluta wordt.

Citibank, een van de oudste banken in de VS, overweegt de introductie van cryptohandel, bewaarneming en financieringsdiensten. Itay Tuchman, Head of Foreign Exchange van de bankgigant, onthulde dit nieuws eerder vandaag en merkte op dat de bank een toestroom van verzoeken van haar klanten heeft gekregen om Bitcoin (BTC) diensten te introduceren. Naar verluidt is de bank van plan ruim de tijd te nemen om met een product te komen dat zowel aantrekkelijk is voor haar klanten als voldoet aan de regelgeving.

Volgens Tuchman heeft de bank meerdere invalshoeken om crypto-integratie aan te pakken. Daarom weegt het de mogelijkheid om te kijken hoe het zijn klanten het beste van dienst kan zijn. Hij voegde eraan toe dat de bank niet van plan is haar tenen in crypto te dompelen via een eigen handelsbenadering, een strategie die banken met hun geld verhandelen om meer winst te maken.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Ondanks dat de bank een langzame, voorzichtige benadering kiest bij het integreren van cryptodiensten, zei Tuchman dat ze niet bang was om iets te missen (FOMO) vanwege twee factoren. De eerste is dat Citi gelooft dat crypto er is om te blijven en de tweede is dat de bank gelooft dat de markt zich nog in de beginfase bevindt. Hij voegde eraan toe dat de bank niet overweegt om de crypto-bandwagon als snelheidsrace te introduceren, aangezien zij gelooft dat er meer dan genoeg ruimte is om iedereen tegemoet te komen.

BTC krijgt steeds meer aandacht van banken

Dit nieuws komt nadat NYDIG had onthuld dat honderden Amerikaanse banken de komende maanden cryptodiensten gaan aanbieden. Het crypto-bewaarbedrijf maakte bekend dat het had samengewerkt met Fidelity National Information Services (FIS) in een deal die de FIS Digital One Mobile-oplossing zou gebruiken om banken te helpen BTC-diensten naadloos aan te bieden via een intuïtief platform. Hoewel de bedrijven op dit moment alleen deals hebben gesloten met kleine banken, voeren ze gesprekken met vooraanstaande financiële instellingen om hen in het programma te betrekken.

Hoewel dit de eerste keer is dat Citi zijn plannen bekendmaakt met betrekking tot de acceptatie van BTC, is de bank al een tijdje optimistisch over de munt. De bank publiceerde bijvoorbeeld in maart van dit jaar een rapport waarin stond dat BTC zich op een omslagpunt bevindt en dat het misschien wel de valuta bij uitstek voor de wereldhandel wordt.

Volgens de analisten van de bank zou BTC dit kunnen bereiken vanwege zijn eigenschappen, waaronder een gedecentraliseerd en randloos ontwerp, gebrek aan blootstelling aan vreemde valuta, snelle en goedkopere geldovermakingen, veilige betalingskanalen en traceerbaarheid.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld