Nokia kondigde de lancering van Data Trading Marketplace aan

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on mei 7, 2021
  • Van het verbinden van mensen naar het verbinden van auto's, Nokia verlegt de focus.
  • Inkomsten uit dataswaps moedigt bedrijven aan om data te delen.
  • De markt is een bron van vertrouwde datasets voor ondernemingen en communicatiedienstverleners.

De in Helsinki gevestigde telecomgigant Nokia kondigde aan dat het een blockchain aangedreven marktplaats “Nokia Data Marketplace” heeft gelanceerd. De marktplaats bevat Hyperledger Fabric enterprise blockchain en verzamelt de gegevens van de gedistribueerde bronnen om de informatie gunstig te maken voor machine learning (ML).

Volgens Nokia zal de blockchain AI oplossing telecombedrijven en andere ondernemingen in staat stellen om data en kunstmatige intelligentie (AI) modellen als een service aan te bieden.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Door deze zet kan AI lokaal op gegevens draaien en de belangrijkste statistieken terug communiceren zonder de onderliggende gegevens en analyses te delen. Het voert ook een machine learning model uit dat ervoor zorgt dat gegevens lokaal blijven. Ten slotte werkt het systeem zichzelf bij om het model te verbeteren zonder de onderliggende gegevens in gevaar te brengen.

De ooit dominante fabrikant van mobiele telefoons richt zich op gegevens van IoT-apparaten om oplossingen te bieden voor verbonden auto’s en ook om slimme steden, lucht- en ruimtevaart, havens, energie en gezondheidszorg te verbeteren.

Blockchain – de ultieme enabler van het genereren van data-inkomsten

Blockchain wordt uiteindelijk het genereren van inkomsten met gegevens en analyses. Het heeft marktplaatsen mogelijk gemaakt die individuen, bedrijven en zelfs slimme entiteiten in staat stellen hun gegevens en analytische inzichten rechtstreeks met anderen te verhandelen.

De technologie heeft geholpen om het genereren van inkomsten met gegevens te verbeteren. Tegenwoordig is het delen van gegevens en geconnecteerde auto’s een hot trend. Andere spelers die al aan de touwtjes trekken in de branche zijn onder meer Denso en General Motors. Samen hebben ze onlangs de nieuwste standaarden voor het delen van gegevens voor blockchain mobiliteit gecreëerd.

Toch hebben de Chinese autofabrikanten ook hun eigen blockchain oplossing voor het delen van gegevens gelanceerd voor verbonden voertuigen. Elders voert Daimler een pilot uit met Ocean Protocol. En Fetch werkte samen met Bosch om collectief leren mogelijk te maken en de AI’s van zijn apparaten te verbeteren.

Niettemin legt Nokia de nadruk op “autorisatiemechanismen” en “vertrouwde gegevensuitwisseling”. Het zal zich concentreren op het genereren van gegevens om AI, ML en transacties met meerdere partijen te versnellen, zijn enkele van de genoemde kritieke gebieden van de service.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld