Bitcoin is minder volatiel dan Tesla en Apple – Binance CEO

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket, snooker en… read more.
on mei 10, 2021
  • De volatiliteit van Bitcoin is vergelijkbaar met de volatiliteit van Apple en Tesla aandelen.
  • De vluchtige aard van Bitcoin zorgt ook voor enorme opbrengsten.
  • Tesla aandelen zijn volatieler in vergelijking met andere miljardenbedrijven.

Changpeng Zhao, de CEO van Binance, zegt dat de vluchtigheid van Bitcoin niet te vergelijken is met andere crypto’s. Uit gegevens blijkt dat Bitcoin (BTC) minder volatiel is op basis van het rendement.

Dat verklaarde de CEO van Binance tijdens een interview met Bloomberg TV op 3 mei. Volgens de CEO waren aandelen Tesla (TSLA) en Apple (AAPL) volatieler dan aandelen BTC. Volgens de CEO was er sprake van volatiliteit op alle markten en niet alleen op de cryptomarkt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De aantijgingen van Zhao zijn echter nogal sceptisch. Elke handelsexpert zal u vertellen dat Bitcoin prijzen en andere cryptocurrencies meer fluctueren dan bedrijfsaandelen.

Tesla is een uniek geval

Tesla’s marktkapitalisatie bedraagt $ 633 miljard. Het bedrijf is wat winst betreft achtergebleven bij internationale topbedrijven, aangezien het nettoresultaat niet de $ 500 miljoen heeft bereikt. Tesla aandelen zijn minder winstgevend in vergelijking met Microsoft (MSFT), Facebook (FB), Google (GOOG) en anderen.

Uit de grafieken blijkt dat Tesla aandelen volatieler zijn dan andere aandelen van bedrijven met een waarde van $ 200 miljard. De vluchtigheid van Tesla is niet te vergelijken met crypto. In tegenstelling tot TSLA verdient BTC geen waarde en heeft het geen waarderingsmodel.

De handelsactiviteit van Zhao kan echter niet worden gebruikt om particuliere beleggers te helpen hun inkomsten te meten. Hoewel hij misschien het hoofd is van een van de toonaangevende cryptobeurze, handelt hij niet vaak in cryptocurrencies. In plaats daarvan kiest de CEO voor HODL. Dit helpt hem de stress van marktvolatiliteit te vermijden. Holding is de beste strategie voor speculatie op de lange termijn.

Volatiliteit en opbrengsten zijn exclusief

Volatiliteit kan niet worden gebruikt om de waarde van cryptocurrencies te meten. Crypto houders kunnen de waarde van cryptocurrencies meten aan de hand van het verdiende rendement. Het niveau van vluchtigheid voor crypto doet er niet toe. De enige maatstaf die ertoe doet, is het hoge rendement en de behaalde winsten.

MicroStrategy, een crypto-analistenbedrijf, heeft een grafiek verstrekt die het rendement en de Sharpe-ratio van Bitcoin zal beoordelen.

De Sharpe-ratio is een maatstaf voor voor risico gecorrigeerde (echt voor volatiliteit gecorrigeerde) rendementen. Het is een manier om te meten hoeveel rendement een investering heeft gegenereerd voor het risico (volatiliteit) dat gedurende een bepaalde tijdshorizon is doorgelopen.

De gegevens van MicroStrategy laten zien dat Bitcoin het voortouw neemt op het gebied van risicorendement. De rendementen werden beoordeeld met behulp van belangrijke activa en indices over een periode van een maand.

Volgens de analyse van Zhao kan de volatiliteit van Bitcoin vergelijkbaar zijn met de aandelen van miljardenbedrijven. Op basis van rendementen die zijn afgeleid van volatiliteit, neemt Bitcoin echter het voortouw.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld