IRS heeft een nieuwe manier gevonden om achter Amerikaanse crypto gebruikers aan te gaan

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket, snooker en… read more.
on mei 10, 2021
  • De IRS heeft toestemming gekregen om Amerikaanse cryptohandelaren te vervolgen.
  • De belastingdienst zich richten op degenen die winst maken.
  • De zogenaamde John Doe-dagvaarding stelt de IRS in staat om de gebruikers van Kraken te achtervolgen.

Het betalen van belasting op crypto is iets waar de IRS al geruime tijd erg op aandringt. Veel mensen die geld verdienen met cryptohandel lijken echter nog steeds te geloven dat de aard van crypto- en blockchaintechnologie voldoende zou kunnen zijn om hen te beschermen. Velen lijken er ook van overtuigd dat, zelfs als de IRS zou verhuizen om cryptohandelaren op te sporen die belastingen hebben ontweken, ze ze waarschijnlijk niet allemaal zullen krijgen, en dat sommigen ermee wegkomen.

De recente uitspraak van de rechtbank heeft de Amerikaanse belastingdienst echter alle toestemming gegeven die ze nodig had om crypto-gebruikers in de Verenigde Staten te gaan zoeken en ervoor te zorgen dat ze hun verplichtingen nakomen.

Wat is er gebeurd?

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het bevel kwam van de federale rechtbank in Noord-Californië. De rechtbank heeft de IRS schijnbaar gemachtigd om een zogenaamde ‘John Doe’ dagvaarding uit te brengen op de in San Francisco gevestigde beurs, Kraken. In wezen stelt de dagvaarding de autoriteiten in staat achter mensen aan te gaan, zelfs als ze hun naam niet kennen, zolang er een mogelijkheid is dat er een of andere misstand plaatsvindt.

Bovendien lijkt het erop dat de IRS informatie zoekt over Amerikaanse belastingbetalers die ten minste $ 20.000 aan transacties hebben uitgevoerd tussen de jaren 2016 en 2020. Een ding dat echter moet worden opgemerkt, is dat dit mogelijk geen HODLers omvat, die de munten niet verkopen die ze kochten en boeken daarom geen vermogenswinst.

Dit is ook niet de eerste keer dat de IRS dit soort autorisatie heeft gekregen. In Massachusetts kreeg het bureau toestemming om John Doe dagvaarding te sturen op de lokale cryptobeurs, Circle.

Omdat de cryptomarkt zo vluchtig is als hij is, erkent de IRS dat belastingbetalers winst of verlies kunnen hebben bij verkoop, en het hangt allemaal af van de prijs. Degenen die verliezen hebben geleden, hoeven dus geen schuld te betalen, terwijl degenen die winst hebben gemaakt een deel van de taart aan de regering moeten geven.

Dit is duidelijk, en zal vrij ingewikkeld zijn om mee om te gaan en om te berekenen hoeveel handelaren aan de IRS verschuldigd zijn. Maar het lijdt geen twijfel dat de IRS komt voor iedereen die winst heeft gemaakt voor crypto, en dat het zijn aandeel wil hebben.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld