Is Ethereum nog steeds een goede koop voor $4.000?

By: Milko Trajcevski
Milko Trajcevski
Milko maakt gebruik van zijn passie voor cryptocurrencies en leert beleggers elke dag iets nieuws. In zijn vrije tijd… read more.
on mei 11, 2021
  • Ethereum is het afgelopen jaar met meer dan 2.000% gegroeid.
  • De stijgende vraag naar Ethereum van DeFi en NFT's zou de stijging kunnen verklaren.
  • Het volgende potentiële prijsdoel voor Ethereum is $4.300 of $4.500 met een potentiële daling tot $3.500.

De prijs van Ether, de eigen cryptocurrency van Ethereum, slaagde er voor het eerst in zijn geschiedenis in om de grens van $ 4.000 te overschrijden. Aan het begin van 2021 werd het verhandeld tegen $ 738, wat een stijging van 400% in slechts enkele maanden impliceert.

De vraag voor beleggers is: Is het te laat om Ethereum te kopen te midden van de recente stijging?

Ethereum versus Bitcoin analyse

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Ethereum DeFi-projecten zijn meestal afhankelijk van de Ethereum blockchain en hebben als zodanig de technologie geïmplementeerd, zoals Pickle Finance, SyncBond, Ark Gallery, DAOVentures en Polkastarter.

De betere use-case van Ethereum heeft mogelijk een rol gespeeld in de outperformance van cryptocurrency ten opzichte van Bitcoin.

Op 1 april 2021 werd Ethereum gewaardeerd op $ 1.935, terwijl Ethereum op 30 april 2021 werd gewaardeerd op $ 2.763. Dat is een stijging van ongeveer 42,79%.

Ter vergelijking: op 1 april 2021 werd Bitcoin gewaardeerd op $ 59,210, terwijl het op 30 april 2021 werd gewaardeerd op $ 54,500, wat een daling is van ongeveer 7,95%.

Moet u nu Ethereum kopen?

Ethereum heeft in korte tijd een grote sprong in waarde gemaakt, dus als u besluit Ethereum (ETH) te kopen, zou het volgende koersdoel $ 4.300 of zelfs $ 4.500 kunnen zijn. Aan de andere kant, als de prijs van Ethereum onder $ 3.500 daalt, zou dit een sterk verkoopsignaal aangeven voor investeerders, omdat het ondersteuningsniveau geen kopers kon aantrekken.

Kortetermijn beleggers moeten voorzichtig zijn

Ethereum heeft met succes de aandacht getrokken van veel investeerders, evenals van dApp ontwikkelaars, en heeft veel populariteit gekend door de opkomst van niet-vervangbare tokens (NFT’s) en hun waarde. Dit is een goed voorteken voor de langetermijn vooruitzichten van Ethereum.

Een beter signaal krijgen voor kortetermijn beleggers is geen gemakkelijke taak, aangezien Ethereum de afgelopen maanden met weinig weerstand meerdere nieuwe hoogtepunten heeft geregistreerd. Het klassieke investeringsgezegde ‘de trend is je vriend’ is wellicht de juiste strategie voor beleggers op korte termijn, aangezien de trend duidelijk gunstig is.

Maar er kan in korte tijd veel veranderen. Beleggers die vandaag willen kopen, willen misschien een stop loss opzetten in de buurt van de prijs van $ 3.500, aangezien een dip onder dit sleutelniveau het begin van een bearmarkt zou kunnen signaleren.

Waar het op neerkomt

Het momentum staat duidelijk aan de kant van Ethereum en beleggers met een lange termijn zouden in staat moeten zijn om elke uitverkoop op korte termijn te weerstaan gezien de vooruitzichten op lange termijn.

Speculanten en kortetermijn beleggers moeten daarentegen voorbereid zijn op een snelle exit, hetzij tegen het volgende potentiële koersdoel van $ 4.300 tot $ 4.500, hetzij als de stop-loss wordt geactiveerd rond $ 3.500.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld