SpaceX neemt DOGE als betaling om GEC’s DOGE-1 Mission to the Moon te lanceren

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on mei 11, 2021
  • De missie is gepland voor Q1 2021 en het omvat het inzetten van een 40kg CubeSat naar de maan.
  • Volgens de CEO van GEC is DOGE hierdoor verstevigd als rekeneenheid.
  • Tom Ochinero beweert dat deze missie de basis zal leggen voor interplanetaire handel.

SpaceX heeft Dogecoin (DOGE) geaccepteerd als betaling om een maanmissie te lanceren. Een persbericht onthulde dit nieuws op 9 mei, waarin werd opgemerkt dat de Geometric Energy Corporation (GEC) SpaceX had betaald om zijn DOGE-1 Mission to the Moon in DOGE te lanceren. Deze deal werd de allereerste commerciële maan payload die volledig werd betaald in de door Shiba Inu geïnspireerde cryptocurrency. De firma’s hebben de details van de transacties echter niet bekendgemaakt.

Volgens het persbericht zal de DOGE-1 Mission to the Moon het missiebeheer van Geometric Space Corporation (GSC) de handen ineen slaan met SpaceX om een CubeSat van 40 kg aan boord van de Falcon 9 raket naar de maan te plaatsen. Met als doel ruimtelijke intelligentie te verkrijgen via sensoren en camera’s die in de CubeSat zijn geïntegreerd, staat deze missie gepland voor Q1 2022.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De publicatie maakte verder bekend dat GEC de handen ineen zal slaan met POINTBLANK LLC om software en hardware te ontwikkelen voor de komende missie. Deze samenwerking maakt het mogelijk om extra payload toe te voegen aan digitale kunst in de vorm van ruimteplaatjes, die worden uitgegeven door GeometricLabs Corporation en Geometric Gaming Corporation.

DOGE gaat door met het maken van maanopnames

Door deze missie mogelijk te maken, heeft DOGE bewezen een snelle, betrouwbare en veilige cryptocurrency te zijn die werkt waar traditionele banken dat niet kunnen. Daartoe heeft de munt zijn positie als rekeneenheid voor alle toekomstige maanovereenkomsten tussen SpaceX en Geometric Energy Corporation verstevigd. Afgezien hiervan heeft DOGE ook een voorbeeld gesteld voor missies naar Mars.

In een reactie op deze prestatie zei de CEO van Geometric Energy, Samuel Reid:

Na officieel zaken te hebben gedaan met DOGE voor een deal van deze omvang, hebben Geometric Energy Corporation en SpaceX DOGE gestold als een rekeneenheid voor maanactiviteiten in de ruimtevaartsector.

In navolging van de gevoelens van Reid, zei de vice-president van commerciële verkoop bij SpaceX, Tom Ochinero dat deze missie zou helpen de toepassingen van cryptocurrencies buiten de aarde te illustreren, aangezien het de basis zou leggen voor interplanetaire handel.

Dit nieuws komt nu DOGE bullish blijft handelen ondanks de bearish trend in de cryptomarkt van vandaag. Op het moment van schrijven wordt de munt verhandeld tegen £ 0,365 na een winst van 0,51% over de afgelopen 24 uur en 6,38% over de afgelopen zeven dagen. DOGE heeft een marktkapitalisatie van £ 47.276.521.516, waarmee het de op drie na grootste cryptocurrency is qua kapitalisatie.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld