Vitalik voegt zich bij de lijst van cryptomiljardairs

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on mei 12, 2021
  • Het Shiba Inu project schonk Buterin de helft van zijn voorraad om het populair te maken.
  • In de afgelopen maand won de munt 43.860%.
  • SHIB wordt momenteel verhandeld tegen $0,00002624.

Vitalik Buterin, de mede-oprichter van Ethereum, werd de nieuwste cryptomiljardair in de afgelopen week nadat Ethereum (ETH) meer dan $ 3.000 won. Nadat hij deze prestatie had bereikt, maakte ETH Buterin officieel miljardair, aangezien hij ongeveer 330.000 ETH bezit. Na het ontgrendelen van deze prestatie, steeg ETH verder en betrad het het $ 4.000 niveau.

Op het moment van schrijven handelt ETH rond $ 4.347 na een winst van 10,41% in de afgelopen 24 uur en 28,81% in de afgelopen zeven dagen. Als zodanig zijn de volledige ETH-holdings van Buterin nu ongeveer $ 1,4 miljard waard. Aangezien de ETH-rijkdom van Buterin slechts $ 1,4 miljard bedraagt, roept dit de vraag op waar de resterende $ 13,8 miljard vandaan komt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Om dit mysterie op te lossen, laat de Ethereum portemonnee van Buterin zien dat hij een enorme hoeveelheid SHIB heeft, het oorspronkelijke token van het Shiba Inu project, dat Dogecoin (DOGE) nabootst. Naar verluidt heeft dit project Buterin 50% van zijn totale voorraad geschonken. Terwijl het token praktisch waardeloos was toen het project begon, steeg het 43.860% in de afgelopen 30 dagen om de 20e grootste cryptomunt qua marktkapitalisatie te worden.

Een riskante strategie

Uitleggend hoe Buterin de grootste SHIB walvis werd, zei de whitepaper van het project genaamd WoofPaper:

Nadat we klaar waren met het slaan van 1 triljoen tokens, stopten we de helft in UniSwap en gooiden we de sleutels weg. Vervolgens werd de resterende 50% “verbrand” in de portemonnee van Vitalik Buterin, wat het begin was van ons leger.

Door deze strategie probeert het project ervoor te zorgen dat de prijs van het token blijft stijgen, op voorwaarde dat de vraag blijft stijgen. Aangezien speculanten proberen het volgende grote ding na DOGE te vinden, kan de munt een kans hebben om te vechten.

Deze aanpak zou de speculanten echter kunnen schaden, aangezien de bewering dat de tokens die naar de portemonnee van Buterin zijn gestuurd, zijn verbrand, niet juist is. Dit komt omdat Buterin geen van de tokens heeft verbrand. Volgens WARONRUGS, een gerenommeerd Twitter account dat cryptocurrencies onderzoekt om diegenen te identificeren die het risico lopen op een ‘rug’, kan Buterin gemakkelijk SHIB gebruikers aankleden. Dit komt omdat hij zijn SHIB gemakkelijk kan verkopen wanneer hij maar wil, vooral nu de tokens een fortuin waard zijn.

https://twitter.com/WARONRUGS/status/1355603695120117760?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1355603696663539714%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=https%3A%2F%2Fdecrypt.co%2F70344%2Fdogecoin-knockoff-puts-8-billion-in-ethereum-founder-buterins-wallet
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld