De Argentijnse AFIP verplicht cryptobeurzen om transactiegegevens op te slaan

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on mei 14, 2021
  • Beurzen moeten de transactiegegevens vóór de 15e van de volgende maand indienen.
  • AFIP heeft dit beleid geïntroduceerd om de crypto-sector te besturen.
  • Terwijl Argentinië twee crypto-rekeningen heeft, liggen ze sinds 2020 bij de Kamer van Afgevaardigden.

De Argentijnse Federal Administration of Public Revenue (AFIP) heeft een nieuw beleid geïntroduceerd dat vereist dat cryptobeurzen en betalingsgroeperingen gegevens over de maandelijkse transacties van hun klanten opslaan. De autoriteit heeft deze actie ondernomen vanwege de toenemende acceptatie van crypto in het land. Naar verluidt hebben meer dan een miljoen Argentijnen de afgelopen maanden cryptocurrencies gekocht.

Het bureau introduceerde dit beleid door middel van Form 8126, die cryptobeurzen verplicht de vereiste gegevens uiterlijk op de 15e dag van de daaropvolgende maand in te dienen. Door dit te doen, wil het bureau enige controle krijgen over de crypto-sector in het land, die in korte tijd is geëxplodeerd als gevolg van de woedende inflatie, die erger werd na het begin van de COVID-19 pandemie.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De gegevens van elke beurs moeten de lijst met accounts bevatten waarmee ze elke klant identificeren. Bovendien moeten ze informatie bevatten over registraties, annuleringen en wijzigingen die in deze accounts plaatsvinden. Afgezien hiervan moeten de beurzen informatie bevatten over de bedragen van inkomsten, uitgaven en de totale maandelijkse saldi van de rekeningen.

Argentinië heeft momenteel twee crypto-facturen in afwachting van goedkeuring

Argentijnse wetgevers kwamen met twee wetsvoorstellen die een regelgevend kader trachten te creëren om de crypto-industrie van het land te regelen. De wetsvoorstellen liggen sinds vorig jaar in afwachting van goedkeuring in de Kamer van Afgevaardigden. De eerste werd voorgesteld door plaatsvervanger Ignacio Torres van de PRO, terwijl de tweede werd voorbereid door Liliana Schwindt en Marcos Cleri, van de Frente de Todos.

Beide zijn gericht op geïnstitutionaliseerde op blockchain gebaseerde instrumenten om banken cryptocustodians te laten worden. De rekeningen zijn ook bedoeld om investeerders te beschermen tegen de verkoop en promotie van kapitaalinvesteringen van spelers in de crypto-ruimte. Afgezien hiervan stellen de rekeningen ook de eerste wettelijke definitie van valuta voor.

Deze definitie stelt vast dat crypto’s niet noodzakelijkerwijs door een centrale bank of een overheidsinstantie hoeven te worden uitgegeven. Beide rekeningen merken op dat cryptocurrencies niet de juridische status van geld of valuta mogen hebben en gedecentraliseerd moeten zijn. Bovendien zijn de rekeningen het erover eens dat cryptocurrencies elektronisch kunnen worden overgedragen, opgeslagen en verhandeld. Ten slotte vermeldden de rekeningen dat digitale valuta door burgers aanvaardbaar zouden zijn als betaalmiddel, ruilmiddel of als investering.

Het enige significante verschil tussen de wetsvoorstellen is de keuze van voorkeursorganisaties om de wet af te dwingen als de wetsvoorstellen in wet worden omgezet. Terwijl de oppositie AFIP, National Securities Commission (CNV) of de Centrale Bank suggereert, acht de regerende partij alleen CNV geschikt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld