Ad

Greenidge zal koolstofneutraal worden nu gebruikers zich terugtrekken

Door:
op May 15, 2021
Listen
  • Greenidge Generation verhuist op 1 juni 2021 naar zijn nieuwe faciliteit in de staat New York.
  • Het bedrijf is van plan om vrijwillige CO2 compensatie te kopen.
  • Eerder stopte Tesla de BTC betalingen totdat het duurzamer wordt.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Greenidge Generation Holdings, een gerenommeerd Bitcoin (BTC) mijnbouwbedrijf, is van plan om op 1 juni 2021 een CO2-neutrale BTC mijnbouwoperatie te lanceren. De nieuwe faciliteit is gevestigd in Upstate New York.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Naar verluidt zal het bedrijf koolstofneutrale mijnbouw realiseren door vrijwillige CO2-compensaties te kopen van een lijst van broeikasgasreductieprojecten in de VS. Elk van de projecten die Greenidge Generation wil gebruiken, is doorgelicht en gecertificeerd door een van de drie toonaangevende Offset Project Registries. Deze omvatten de American Carbon Registry (ACR), de Climate Action Reserve (CAR) en Verra. Door gecertificeerde projecten te selecteren, zorgt Greenidge ervoor dat het initiatieven financiert die de uitstoot of het scheiden van broeikasgassen op een permanente en verifieerbare manier minimaliseren.

Naast het compenseren van zijn CO2-uitstoot, wil Greenidge ook een fractie van zijn BTC mijnwinsten investeren in initiatieven op het gebied van hernieuwbare energie. Tegen deze achtergrond onderzoekt het bedrijf proactief de directe financiering van waardige projecten op het gebied van hernieuwbare energie in de staat New York en de VS als geheel.

Baanbrekend voor een groenere toekomst

Copy link to section

De CEO van Greenidge Generation Holdings Inc, Jeffrey Kirt, prees het bedrijf voor zijn milieuvriendelijke inspanningen:

Door de gedurfde en unieke stap te nemen om onze cryptocurrency mijnbouw onmiddellijk volledig koolstofneutraal te maken – in tegenstelling tot op een verre datum in de toekomst – is Greenidge opnieuw toonaangevend op het gebied van milieu inspanningen.

Hij voegde eraan toe dat het bedrijf met dit nieuwe initiatief aantoont dat het BTC transacties veilig kan verifiëren en zijn activiteiten 100% CO2-neutraal kan houden. Kirt drong er bij spelers in de cryptomijnindustrie op aan om zich bij hun inspanningen aan te sluiten om de koolstofemissies te minimaliseren.

Toonaangevende crypto adopters beginnen zich terug te trekken van Bitcoin (BTC), daarbij verwijzend naar hun bezorgdheid over hoe BTC mijnbouw schadelijk is voor het milieu. Een voorbeeld is Tesla, dat onlangs voor £ 1,06 miljard aan BTC heeft gekocht. Ondanks deze aanzienlijke investering in de opkomende sector, kondigde Tesla’s CEO, Elon Musk, aan dat de fabrikant van elektrische voertuigen de betalingen van BTC heeft opgeschort totdat mijnbouwbedrijven meer duurzame energie gaan gebruiken.

Na dit nieuws zakte BTC / USD naar een laagste punt van $ 46.980,02 (£ 33.319,17). Hoewel de munt sindsdien heeft geprobeerd zijn verliezen te recupereren, moet hij de niveaus van $ 50.000,00 nog opnieuw bezoeken. Op het moment van schrijven handelt BTC tegen $ 49.010,18.

Bitcoin Crypto