Bitwise CIO vertelt over Dogecoin en de nieuwe crypto ETF

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on mei 18, 2021
  • Bitwise Asset Management noteerde vorige week zijn debuut ETF op NYSE Arca.
  • De ETF stopt het geld van investeerders niet in cryptocurrencies, zegt de CIO.
  • Matt Hougan zegt dat Dogecoin tot op zekere hoogte een slecht licht werpt op crypto.

Bitwise Asset Management heeft vorige week zijn debuut ETF op NYSE Arca genoteerd via een samenwerking met Exchange Traded Concepts. De nieuw gelanceerde Bitwise Crypto Industry Innovators ETF (BITQ US) stelt investeerders in staat om hun geld niet in de cryptocurrencies te stoppen, maar in de bedrijven die infrastructuur leveren aan de industrie in het algemeen.

De ETF stopt het geld van investeerders niet in cryptocurrencies

In een interview met Fox Business zei Chief Information Officer Matt Hougan van Bitwise Asset Management:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“Als u in onze nieuwe ETF investeert, houdt u niet rechtstreeks Bitcoin of Ethereum in handen – u houdt de bedrijven in handen die deelnemen aan deze snelgroeiende crypto-economie. Dit zijn de Bitcoin brokers, de cryptomijnwerkers, fabrikanten van cryptominingapparatuur – dit zijn de bedrijven die de wegen, bruggen en infrastructuur bouwen die de crypto economie laat bewegen.”

Hougan erkende maandag dat de bedrijven die zijn opgenomen in de ETF worden blootgesteld aan alles (goed of slecht) dat de crypto ruimte beïnvloedt, inclusief de theatrale gegevens van Elon Musk. De industrie, voegde hij eraan toe, is vluchtig en zal ook reflecteren op de ETF.

Hij stelde echter voor dat investeerders zich concentreren op wat cryptocurrencies en de blockchain technologie in het algemeen willen bereiken: een efficiënt middel om geld over de hele wereld te verplaatsen. Meer dan de vluchtigheid, zei Hougan, het gaat erom dat dit de snelgroeiende bedrijven zijn.

Hougan zegt dat Dogecoin tot op zekere hoogte een slecht licht werpt op crypto

In een reactie op de vraag of Dogecoin een slechte naam wordt voor de hele crypto ruimte, zei Hougan over Fox Business:

“Het is een klein beetje. De realiteit is wat crypto doet, het haalt geld uit de fysieke wereld en verplaatst het naar de internetwereld. En daar krijg je veel geweldige dingen uit. Meer efficiëntie, meer snelheid, meer innovatie, lagere kosten, meer inclusie. Maar je krijgt ook enkele van de slechte dingen die met internet gepaard gaan, zoals aspecten van de cultuur van beroemdheden, memes en grappen.”

“Het probleem voor Dogecoin is dat er niets is aan deze aanbevelingen van beroemdheden die de fundamenten ervan als blockchain technologie overwinnen. En terwijl je onder de oppervlakte graaft, zijn de fundamenten niet geweldig, dus is het een grap? Werpt het een slecht licht op crypto? Tot op zekere hoogte wel. Maar uiteindelijk zullen de overweldigende voordelen van echt goed ontwikkelde cryptocurrencies zoals Bitcoin doorschijnen”, voegde hij eraan toe.

Ondanks scepsis zei Coinbase vorige week dat het volgende maand Dogecoin op zijn platform zal plaatsen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld