Ad

CEO van Streami zegt dat CBDC’s naast crypto zullen bestaan

Door:
op May 18, 2021
Listen
  • Volgens Lee zal deze coëxistentie worden bevorderd door de verschillen tussen de twee.
  • Lee is van mening dat de vluchtigheid van BTC geen invloed heeft op de principes.
  • Vóór Lee zei CZ dat crypto en CBDC's kort naast elkaar zullen bestaan.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Junhaeng Lee, de CEO en mede-oprichter van Streami, een in Seoul gevestigd blockchain-bedrijf dat de grootste cryptobeurs van Zuid-Korea, Gopax, exploiteert, gelooft dat door centrale banken uitgegeven digitale valuta’s (CBDC’s) en cryptocurrencies naast elkaar zullen bestaan. Hij onthulde dit nieuws tijdens een interview op 17 mei. Lee verklaarde waarom hij denkt dat de twee klassen naast elkaar zullen bestaan. Lee zei dat cryptocurrencies eigenschappen hebben waar CBDC’s niet tegen kunnen concurreren.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

In het interview zei Lee dat cryptocurrencies, vooral BTC, gebruiksscenario’s hebben die verschillen van die van CBDC’s. Volgens hem variëren de toepassingen van CBDC’s van het betalen van belastingen tot het betalen van producten en diensten. Aan de andere kant is de belangrijkste use-case van BTC een opslag van waarde, een eigenschap waardoor het concurreert met goud en obligaties. Als zodanig kan BTC niet concurreren met valuta’s, of het nu gaat om fiats of CBDC’s.

Daartoe merkte Lee op dat BTC parallel aan CBDC’s zal bestaan, alleen dat het zou werken als een waardeopslag die kan worden gebruikt als onderpand en toegepast op een slimme contractgebaseerde blockchain-applicatie waartoe een bredere groep mensen over de hele wereld toegang heeft.

De volatiliteit van BTC heeft geen invloed op zijn fundamentals

Copy link to section

Toen hem werd gevraagd naar zijn mening over de volatiliteit van BTC, vooral nu tweets van Elon Musk de prijs van de munt lijken te dicteren, zei Lee dat hij niet denkt dat prijsvolatiliteit iets te maken heeft met de fundamenten van BTC. Hij voegde eraan toe dat de principes waarop BTC is gebouwd behoorlijk sterk zijn.

Vóór Lee zei Changpeng Zhao, de CEO van Binance, de grootste cryptobeurs naar handelsvolume, dat CBDC’s en openbare cryptocurrencies slechts korte tijd naast elkaar zouden bestaan. Volgens hem zullen CBDC’s in veel opzichten verschillen van conventionele crypto’s. CBDC’s zullen bijvoorbeeld niet dezelfde vrijheid bieden als openbare crypto’s. Ze zullen ook geen eindige voorraadlimiet hebben, en Zhao gelooft dat dit veel crypto-adopters zal afschrikken die om deze redenen in de industrie zijn gekomen.

Hij voegde toe dat,

Aan de meeste digitale valuta’s van centrale banken zal veel controle zijn verbonden. Uiteindelijk zijn dat kerneigenschappen waar gebruikers om geven.

BTC en het grootste deel van de cryptomarkt kelderden nadat Elon Musk aankondigde dat Tesla was gestopt met het accepteren van BTC betalingen totdat BTC mijnwerkers een duurzame energiebron hadden gevonden. Na deze aankondiging verloor BTC / USD 25,49% van zijn waarde in de afgelopen zeven dagen om op het moment van schrijven te handelen tegen $ 42.703,32 (£ 30.202,50).

Bitcoin Crypto