Ad

BoK zegt dat cryptohandel een bedreiging vormt voor het banksysteem

Door:
op May 27, 2021
Listen
  • Volgens Lee Ju-yeol verliezen veel cryptohandelaren geleend geld.
  • Volgens BoK bedraagt de niet-afgewikkelde huishoudelijke schuld momenteel £1,06 biljoen.
  • Analisten beweren dat handel met hefboomwerking ook een van de grootste krachten voor volatiliteit,

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De Bank of Korea (BoK) is naar buiten gekomen om te waarschuwen dat de toenemende handel in cryptovaluta door Zuid-Koreaanse burgers een aanzienlijke bedreiging vormen voor het financiële systeem van het land. Een rapport onthulde dit nieuws op 27 mei, onder verwijzing naar opmerkingen van de gouverneur van BoK, Lee Ju-yeol, die gisteren sprak na een vergadering van de monetairbeleidscommissie. Volgens Ju-yeol maakt de volatiliteit van digitale valuta’s het Zuid-Koreaanse financiële systeem vatbaar voor instabiliteit wanneer de handel in cryptovaluta toeneemt.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Volgens het rapport wil Ju-yeol de transacties van financiële instellingen die zich bezighouden met cryptohandel met hefboomwerking in het land nauwlettend volgen. Hoewel hij niet heeft bekendgemaakt welke maatregelen hij van plan is te nemen om deze uitdaging aan te pakken, zou hij gemakkelijk kunnen aandringen op een vermindering van het aantal nieuwe verstrekte leningen. Dit komt omdat een toename van het aantal wanbetalingen door kredietnemers nadelige gevolgen zou kunnen hebben voor het hele Zuid-Koreaanse banksysteem.

Ju-yeol haalde verder aan dat de centrale banken en financiële instellingen moeten samenwerken om crypto gerelateerde problemen in het land aan te pakken. Volgens hem stimuleert de enorme liquiditeit in het klimaat van lage rente meer huishoudens om leningen af te sluiten, vooral als afdekking tegen inflatie bij het beleggen. Daartoe bedroeg de niet-afgewikkelde huishoudelijke schuld van het land eind maart 1666 biljoen won (£ 1,06 biljoen).

Handelaren die hoge risico’s nemen op BTC, voeden de volatiliteit ervan

Copy link to section

Net als bij het Zuid-Koreaanse banksysteem wordt BTC ook geconfronteerd met grote instabiliteit, aangezien handelaren die buitensporig risico nemen op de ongereguleerde cryptomarkt gedwongen worden te verkopen wanneer de prijzen dalen. Volgens analisten hebben klanten die Aziatische cryptobeurzen, zoals BitMEX, gebruiken een hefboomwerking tot 100:1 gebruikt. Als gevolg hiervan zorgden ze ervoor dat BTC de afgelopen week met 30% inzinkte toen ze verkooporders opstelden om de beurs terug te betalen.

Ondertussen komen veel Zuid-Koreaanse beurzen steeds dichter bij de ineenstorting terwijl ze blijven werken aan het verkrijgen van een bedrijfslicentie waarmee ze als legale handelsplatformen kunnen opereren. Naar verluidt heeft de Financial Services Commission (FSC) van Zuid-Korea de beurzen nodig om voor 24 september de handen ineen te slaan met banken en echte accounts voor hun klanten te openen.

Banken zijn daarentegen moeilijk gebleken om mee samen te werken, aangezien ze bang zijn dat samenwerking met cryptobeurzen hen aansprakelijk zou stellen voor het witwassen van crypto gerelateerd geld. Op dit moment zijn slechts vier Zuid-Koreaanse beurzen erin geslaagd om echte accounts voor hun klanten te beveiligen. Dit zijn Upbit, Bithumb, Korbit en Coinone.

Bitcoin Ethereum Crypto