PayPal gebruikers kunnen nu genieten van crypto opnames

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… lees meer.
on mei 27, 2021
  • PayPal zegt dat het gebruikers zal toestaan hun crypto op te nemen.
  • De nieuwe functie zou kunnen leiden tot een nieuwe aankoopgolf.
  • PayPal verklaarde dat het veel te vroeg is om de lancering van stablecoin op zijn platform te overwegen.

PayPal heeft aangekondigd dat gebruikers nu hun cryptocurrencies kunnen opnemen in wallets van derden.

Voorheen mochten gebruikers alleen crypto activa op het platform kopen en verkopen. Deze stap van de betalingsgigant heeft gebruikers echter enthousiast gemaakt, omdat ze nu een beetje vrijheid hebben over hoe ze hun crypto activa uitgeven.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het hele proces zo open mogelijk maken

PayPal’s vice-president van blockchain en cryptocurrencies, Jose Fernandez da Ponte, verklaarde dat het bedrijf besloot dat het erg belangrijk was om het hele proces open te stellen. Hij verklaarde in een cryptoconferentie:

We willen het zo open mogelijk maken en we willen onze consumenten keuze geven.

Hij voegde eraan toe dat PayPal gebruikers meer vrijheid wil geven over hoe ze met hun cryptovaluta willen betalen. De gebruikers kunnen de crypto die ze van het platform hebben verworven, naar elke gewenste bestemming brengen.

Er is echter geen datum gekozen waarop de nieuwe functie wordt geïmplementeerd. Maar op basis van de tijdlijn van eerdere wijzigingen, zou het een paar maanden moeten duren voordat de nieuwe wijziging van kracht wordt. Toen PayPal voor het eerst zijn ondersteuning voor crypto aankondigde, duurde het enkele maanden voordat het werd geïmplementeerd. Aangenomen wordt dat de nieuwe functie ook zo lang kan duren voordat gebruikers ervan kunnen gaan genieten.

Te vroeg om de lancering van een stablecoin te overwegen

In de afgelopen weken zijn er geruchten geweest over een mogelijke lancering van een stablecoin op PayPal. Ponte beantwoordde ook vragen over het gerucht. Hij zei dat het nog te vroeg was voor PayPal om een dergelijke kwestie te overwegen, aangezien het pas onlangs begonnen is met het aanbieden van cryptodiensten op zijn portaal.

De nieuwe functie zou echter een nieuwe aankoopgolf kunnen stimuleren, aangezien gebruikers nu activa vrijelijk van het platform kunnen verplaatsen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money