Zilverprijs daalt na agressieve toon van Fed functionarissen

Door:
op May 27, 2021
Bijgewerkt: May 27, 2022
Listen
  • De zilverprijs handelt lager naarmate de Amerikaanse dollar sterker wordt.
  • Randal Quarles en Richard Clarida van de Fed hebben afbouwplannen laten doorschemeren.
  • De stijgende rente op staatsobligaties heeft de zilverprijs onder druk gezet.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De zilverprijs handelt lager naarmate de rente op de Amerikaanse dollar en obligatie stijgt. De agressieve toon van verschillende Fed functionarissen heeft bijgedragen aan het versterken van de dollar.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Zilverprijs

Taper praat

Copy link to section

Woensdag heeft Randal Quarles, vicevoorzitter van toezicht van de Federal Reserve, het onderwerp over afbouwgesprekken nieuw leven ingeblazen. In zijn toespraak verklaarde de Fed-functionaris:

“Als mijn verwachtingen over economische groei, werkgelegenheid en inflatie de komende maanden worden waargemaakt, zal het belangrijk worden voor het FOMC om onze plannen te bespreken om het tempo van de activa-aankopen aan te passen tijdens komende vergaderingen.”

Momenteel koopt de Amerikaanse centrale bank maandelijks activa ter waarde van $ 120 miljard. Het programma omvat het kopen van door hypotheek gedekte schuldbewijzen en obligaties ter waarde van respectievelijk $ 40 miljard en $ 80 miljard.

De opmerkingen van Quarles kwamen een dag nadat de vice-voorzitter van de Fed, Richard Clarida, soortgelijke uitspraken deed. In een interview met Yahoo! Finance merkte Clarida op dat, hoewel de inflatoire druk grotendeels van voorbijgaande aard lijkt, de centrale bank de besprekingen tijdens de komende vergaderingen zou kunnen beginnen af te bouwen. Hij gaf echter aan dat het allemaal zou afhangen van de datastroom.

De agressieve toon van de Fed-functionarissen is een bearish katalysator voor de zilverprijs, aangezien het de Amerikaanse dollar een boost heeft gegeven. Net als bij andere edelmetalen heeft de zilverprijs een omgekeerde correlatie met de dollar. Na het bereiken van het laagste punt in vier maanden van 89,53 in de vorige sessie, handelt de dollarindex op 90,03.

De dollar vindt ook steun in de stijgende rente op staatsobligaties, een aspect dat heeft geleid tot een daling van de zilverprijs. Het benchmarkrendement op 10-jaars Amerikaanse obligaties bedraagt 1,58%, een stijging van 0,54%. Ook de rente op 5 en 30 jaar op staatsobligaties is gestegen met respectievelijk 0,79% en 0,21%.

Zilverprijs technische vooruitzichten

Copy link to section

De zilverprijs handelt 0,12% lager op 27,64. het is gedaald vanaf het intradag hoogtepunt van woensdag op 28,22. Op een 2-uur grafiek ligt het onder de vijf en tien weken exponentiële voortschrijdende gemiddelden met een RSI van 40. Ik verwacht dat het edelmetaal op korte termijn bereik gebonden zal zijn. De grenzen van dit horizontale kanaal bevinden zich op het belangrijke niveau van ondersteuning van weerstand om de beurt van 27.50 en langs de twee EMA’s op 27.80.

Zilverprijs
Zilver Commodities