Workspace ziet het eerste jaarverlies in meer dan tien jaar

Door:
op Jun 3, 2021
Bijgewerkt: Jun 1, 2022
Listen
  • Workspace Group rapporteerde een verlies vóór belastingen van £235,7 miljoen voor fiscaal 2021.
  • Het bestuur maakte donderdag 17,75 pence per aandeel bekend als slotdividend.
  • Het aandeel Workspace Group opende meer dan 2% lager op de beurs.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Workspace Group plc (LON: WKP) zei donderdag dat het boekjaar 2021 werd afgesloten met een verlies vóór belastingen, aangezien de aanhoudende pandemie van het coronavirus op de waardering van het onroerend goed woog. Het bedrijf sprak echter zijn vertrouwen uit dat de afgelopen maanden tekenen van herstel zichtbaar waren in de klantactiviteit.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Het aandeel Workspace opende donderdag ruim 2% lager op de beurs. Inclusief de prijsactie wisselt het nu van handen tegen 889 pence per aandeel. Ter vergelijking: het aandeel was het jaar 2021 begonnen met een lagere 751 pence per aandeel.

De omzet van Workspace Group zakt naar £142,3 miljoen in fiscaal 2021

Copy link to section

Workspace Group rapporteerde een verlies vóór belastingen van £ 235,7 miljoen voor boekjaar 2021. In het voorgaande boekjaar had het £ 72,5 miljoen winst voor belastingen geboekt. Het aan de FTSE 250 genoteerde bedrijf gaf ook de schuld aan uitzonderlijke financieringskosten voor het eerste volledige jaarverlies in twaalf jaar. Workspace had een verlies van £ 110 miljoen geboekt in de fiscale H1.

Handelswinst na rente, voegde de vastgoedbevak toe, gedrukt op £ 38,7 miljoen, wat een jaar-op-jaar daling van 52% vertegenwoordigt. De jaaromzet van Workspace Group daalde tot £ 142,3 miljoen vergeleken met £ 161,4 miljoen in fiscaal 2020, omdat de huurinkomsten een klap kregen als gevolg van de pandemie gerelateerde thuiswerksituatie.

The London beursgenoteerde onderneming gewaardeerd haar eigendom van £ 2.320.000.000 met ingang van 31 maart. Op onderliggende basis vertaalt de waardering zich in een jaarlijkse daling van 10%. Volgens Workspace nam de klantactiviteit echter toe in het vierde kwartaal en het momentum heeft tot nu toe ook in het nieuwe fiscale jaar standgehouden.

In afzonderlijk nieuws uit het Verenigd Koninkrijk zei Chemring Group plc dat de winst en inkomsten vóór belastingen in de fiscale eerste helft zijn gestegen.

Workspace declareert 17,75 pence per aandeel slotdividend

Copy link to section

Het bestuur kondigde donderdag 17,75 pence per aandeel aan slotdividend aan tegen 24,49 pence per aandeel vorig jaar. In een reactie op de financiële update zei CEO Graham Clemett:

“Dit is een ongelooflijk uitdagend jaar geweest voor het hele land en we hebben uit de eerste hand de impact van COVID-19 op veel van onze klanten gezien. De rol van het kantoor in ons werkende leven wordt opnieuw bekeken en alle tekenen wijzen erop dat flexibiliteit, kwaliteit en welzijn belangrijker worden voor bedrijven en hun mensen.”

Workspace presteerde vorig jaar grotendeels somber op de aandelenmarkt, met een jaarlijkse daling van meer dan 25%. Op het moment van schrijven heeft het een marktkapitalisatie van £ 1,61 miljard.

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals™.

0/10
Learn more
FTSE 250 Index UK Beurs Bouw en vastgoed Europa Huizenmarkt Wereld