De vacatures van JP Morgan wijzen op crypto ambities

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on jun 4, 2021
  • De vacatures van JPMorgan laten zien dat het crypto ambities heeft.
  • De betalingsverwerkingseenheid van JPM stelt een team samen voor nieuwe betaalmethoden.
  • De bank is ook op zoek naar een Senior Digital Assets Platform Engineering leider.

De Amerikaanse investeringsbank JP Morgan is op zoek naar personen die goed thuis zijn in crypto om verschillende crossover-posities voor digitale activa in te vullen. De vacatures van de financiële gigant lijken verder te gaan dan de vereisten van zijn Onyx blockchain-project. Naar verluidt heeft de bank zes posities, die sinds april open zijn, waardoor de indruk wordt gewekt dat JPM zich opmaakt om een veelzijdige entree te maken in de crypto ruimte.

De blockchain- en cryptoposities bij de bank zijn verspreid over meerdere jurisdicties, waaronder New Jersey, Illinois en Hong Kong. Hoewel de bank nog niet heeft bekendgemaakt wat haar exacte plannen zijn, laten deze aanwervingen zien dat ze geleidelijk van gedachten verandert met betrekking tot haar kijk op crypto. Voordat hij deze vacatures plaatste, stond JP Morgan bekend om zijn negatieve houding ten opzichte van cryptocurrencies bij zijn CEO, Jamie Dimon, en zei dat ze niet zijn favoriet zijn.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Naar verluidt stelt Merchant Services, de betalingsverwerkingstak van JPM, die jaarlijks meer dan $ 1 biljoen (£ 0,71 biljoen) verwerkt, een team voor nieuwe betalingsmethoden samen dat de haalbaarheid van crypto-integratie zal onderzoeken.

Een robuust team samenstellen

Volgens de vacature zal de vice-president van het New Payment Methods team worden belast met het creëren en verkrijgen van de steun van vroege senior leiders. Bovendien zal de persoon die deze rol op zich neemt plannen moeten uitvoeren voor het benaderen en ondertekenen van relaties met derden met de grootste impact om strategieën te bedenken voor de producten in de nieuwe betaalmethoden.

JP Morgan vist ook op twee cryptocurrency risicomanagers om bedrijfscomplianceposities in te vullen. De mensen die deze posities veiligstellen, zullen het conglomeraat helpen bij het identificeren, beheren en minimaliseren van crypto gerelateerde risico’s. De functiebeschrijving zal ook de functionarissen nodig hebben om de huidige cryptomarkt en regelgevende landschappen te begrijpen.

JPM wil niet worden buitengesloten door de snelle DeFi-sector en kondigde in mei aan dat het op zoek is naar een medewerker op het gebied van regelgevingszaken om de veranderende richtingen van digitale activa en andere technologieën in de regio Azië-Pacific in de gaten te houden.

Afgezien hiervan publiceerde JP Morgan in mei een vacature, op zoek naar een Senior Digital Assets Platform Engineering Lead die de consensusmechanismen van Ethereum en Bitcoin begrijpt. Een bron die bekend is met de activiteiten van de bank zei dat de rol niet gericht is op een specifiek project, aangezien de persoon die de functie bekleedt, het technische ontwikkelingsteam van de bank zou helpen versterken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld