Greg King van Osprey Funds: Bitcoin (BTC) blijft vooruit rollen

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on jun 8, 2021
  • De CEO's van Osprey Funds en Grayscale spraken onlangs over de huidige staat van de crypto industrie.
  • Ze merkten op dat Bitcoin enorme hoeveelheden acceptatie ziet.
  • Ondanks de eerdere prijsdip is de stemming in de cryptowereld nog overwegend positief.

Greg King, de CEO van Osprey Funds, sprak onlangs over de huidige staat van Bitcoin (BTC/USD) en crypto voor ETF Edge, samen met de CEO van Grayscale, Michael Sonnenshein.

King, die deelnam aan het gesprek van de Bitcoin conferentie gehouden in Miami, merkte op dat er een hoop opwinding is, wat interessant is om te zien na de recente gebeurtenissen met betrekking tot de prijs van de munt. Hij benadrukte dat er een zeer sterk gemeenschapsgevoel is. Hoewel er berichten waren over mensen die zich verzamelden tegen de Treasury, Elon Musk en anderen die zich op enigerlei wijze tegen BTC verzetten of leken te verzetten, meldde King dat de stemming overwegend positief is.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Een bijzonder interessante gebeurtenis die plaatsvond, is dat de president van El Salvador, een klein land in Midden-Amerika, verklaarde dat hij van plan is een wetsvoorstel voor te stellen dat Bitcoin wettig betaalmiddel in zijn land zou maken, op voorwaarde dat het wordt aangenomen. De claim zelf is een enorme indicator van de acceptatie van BTC, en als deze slaagt, kan dit een grote lawine van verdere acceptatie door mensen, bedrijven en overheden veroorzaken.

Grayscale CEO: het is niet verwonderlijk dat worstelende landen aangetrokken worden tot BTC

Michael Sonnenshein merkte aan de andere kant op dat zijn bedrijf meer gewend is om te gaan met institutionele beleggers, fondsen en over het algemeen een aanzienlijk ander publiek. Hij merkte op dat het niet verwonderlijk is dat landen die financiële problemen zagen, zouden overwegen om over te stappen op digitale valuta. Er zijn tenslotte veel zeer stabiele economieën over de hele wereld waarvan de centrale banken CBDC’s onderzoeken.

Ondertussen komt Bitcoin als een reeds bestaande oplossing, dus het is niet verwonderlijk dat het mensen aantrekt die behoefte hebben aan een meer praktische oplossing.

De acceptatie van BTC neemt over het algemeen toe. King gelooft dat het eind 2020 begon, toen BTC voor het eerst zijn vorige ATH van $ 20.000 doorbrak. Vanaf dat moment begonnen bedrijven als Square, Microstrategy, Tesla en vele anderen met crypto te werken. Dit trok ook verzekeringsmaatschappijen, vermogensbeheergroepen en anderen aan, die er allemaal over praten, zo niet actief deelnemend aan de crypto-industrie.

Grayscale CEO is van mening dat Bitcoin’s, en crypto’s in het algemeen, beloofde schaarste is wat vooral investeerders naar digitale valuta trekt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld