Moet ik Kusama (KSM) in juni kopen?

By: Milko Trajcevski
Milko Trajcevski
Milko maakt gebruik van zijn passie voor cryptocurrencies en leert beleggers elke dag iets nieuws. In zijn vrije tijd… read more.
on jun 9, 2021
  • Kusama is een experimenteel blockchainplatform.
  • Het is ontworpen om een interoperabel en schaalbaar raamwerk voor ontwikkelaars te bieden.
  • Het is gebouwd op Substrate, een blockchain ontwikkelingskit van Parity Technologies.

Het interessante aan Kusama KSM/USD is het feit dat het eigenlijk is ontwikkeld door hetzelfde team dat Polkadot heeft ontwikkeld, een bedrijf dat de naam Parity Technologies draagt.

Kusama onderscheidt zich van andere blockchain-platforms omdat het voornamelijk is gebouwd voor ontwikkelaars die ambitieuze projecten in een snel tempo willen lanceren op het gebied van ontwikkeling.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Dat gezegd hebbende, het is gebouwd op een multichain-heterogeen-sharded ontwerp dat genomineerde proof-of-stake (NPoS) als consensussysteem gebruikt.

Kusama werd voornamelijk gefinancierd door subsidies van de Web3 Foundation, die werd gelanceerd om technologieën en toepassingen op het gebied van gedecentraliseerde websoftwareprotocollen te helpen.

Moet u KSM kopen?

Via een rapport van BTCManager op 31 mei heeft Karura (KAR), de DeFi-hub van Kusama, details vrijgegeven over zijn parachain-veiling en biedt deelnemers 12 KAR-tokens voor elk KSM-token dat ze bijdragen. Hier zagen we het stijgen van $ 274 op 29 mei naar $ 335 op 31 mei.

Op 2 juni bereikte Kusama een belangrijke mijlpaal toen de eerste Parachain-veiling bijna gelanceerd werd. Op dit punt bereikte het een waarde van $ 464, toen het steeg van $ 359 op 1 juni.

Kusama maakte een aankondiging op Twitter waarin stond dat de netwerkraad een stemming heeft aangenomen om “Shell” te upgraden naar “Statemine”. Ze maakten het ook de eerste live en volledig functionele parachain van het netwerk. De primaire functie van een shell-parachain is het testen van de functionaliteit van het Kusama-parachainsysteem. Met deze upgrade kan het een breed scala aan functies ondersteunen, zoals het minten van fungibele en niet-fungible tokens.

Aangezien het ecosysteem nu vorm begint te krijgen, zouden KSM eigenaren een spannende weg voor de boeg moeten hebben. Dit komt door het feit dat, na een succesvolle Statemine parachain upgrade, mensen en ontwikkelaars het als een groen licht zullen zien om meer projecten op Kusama te ontwikkelen en voorbereidingen te treffen om hun crowdleningactiviteiten uit te voeren.

Op 8 juni is KSM $ 376 waard, maar we raden aan om tegen een lagere prijs te kopen. Als we naar de grafiek kijken, zien we dat KSM bij twee verschillende gelegenheden herstelde in de buurt van $ 300 en we zouden verwachten dat dit ondersteuningsniveau weer stand zou houden als we enige zwakte zien.

Een significante daling onder het niveau van $ 300 zou erop wijzen dat de ondersteuningsniveaus niet standhielden en we zouden nog meer nadeel kunnen zien.

Investeren in een experimentele blockchain

Na de lancering van de eerste Parachain en een succesvolle upgrade, zullen veel projectontwikkelaars het als een signaal zien om mogelijk projecten op Kusama te lanceren vanwege het experimentele karakter.

Dit komt door het feit dat Parachains in Kusama parallelleerbare ketens zijn en zijn verbonden met een centrale relaisketen. Deze keten heeft validators die de transacties valideren en blokkeren om het netwerk te beveiligen. Het maakt gebruik van sharding, wat betekent dat de blockchain kan worden opgedeeld in kleinere shards, en maakt gebruik van open governance.

Bovendien is het KSM token de native cryptocurrency van Kusama en helpt het het netwerk te onderhouden en te exploiteren. Dus naarmate meer projecten naar Kusama verhuizen, zijn er meer tokens nodig om het te onderhouden en te exploiteren, en met deze toegenomen vraag zal de prijs hopelijk stijgen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld