Prijsvoorspelling VeChain nu de roep om strengere regelgeving toeneemt

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jun 10, 2021
  • De VeChain prijs wist enkele van de winsten van woensdag uit.
  • Elizabeth Warren riep het congres op om meer crypto regelgeving goed te keuren.
  • De munt zal reageren op de laatste Amerikaanse inflatiegegevens.

De prijs van VeChain (VET/USD) trok donderdag terug, omdat de zorgen over de regelgeving toenam, vooruitlopend op de laatste Amerikaanse inflatiecijfers. De prijs van de munt daalde tot $ 0,1135, meer dan 9% lager dan het hoogste punt van vandaag. Andere cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ether hebben ook een deel van de winst van woensdag teruggeschroefd.

VET Price
VET prijs grafiek

Regelgeving voor cryptovaluta

VeChain en andere digitale valutaprijzen trokken zich terug omdat beleggers zich bleven concentreren op regelgeving, vooral in de Verenigde Staten.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Dit is nadat bleek dat JGB ongeveer $ 1 miljoen heeft betaald aan Russische hackers die vorige week zijn systemen hebben gecompromitteerd. Dit werd het grootste losgeld dat aan hackers werd betaald nadat Colonial Pipeline vorige maand $ 4 miljoen had betaald. JGB, het grootste vleesverwerkende bedrijf in de Verenigde Staten, betaalde dit losgeld met Bitcoin.

De stemmen die pleiten voor meer regelgeving worden steeds luider. Een paar maanden geleden zei Janet Yellen, de huidige minister van Financiën, dat de regering meer maatregelen moet nemen om cryptocurrencies in te perken. En op woensdag vroeg senator Elizabeth Warren het Congres en andere regelgevers om de regelgeving aan te scherpen. Ze zei:

“Cryptocurrency heeft kansen gecreëerd om investeerders op te lichten, criminelen te helpen en de klimaatcrisis te verergeren. De dreigingen die door crypto worden gecreëerd laten zien dat het Congres en federale regelgevers zich niet kunnen blijven verstoppen, in de hoop dat crypto zal verdwijnen. Dat zal niet. Het is tijd om deze problemen aan te pakken.”

Vorige maand nog betoogde een columnist van Wall Street Journal dat de overheid cryptocurrencies gewoon moet verbieden om ransomware in te perken. Hij voerde aan dat cryptocurrencies waarde creëerden voor niemand minder dan speculanten.

Hoewel VeChain niet is uitgekozen, zou het verbieden of het nemen van meer maatregelen om de industrie te reguleren, gevolgen hebben. Ten eerste staan cryptocurrencies bekend om hun nauwe correlatie met Bitcoin. Met andere woorden, de meeste altcoins vallen wanneer Bitcoin daalt, en vice versa.

Inflatiegegevens vooruit

Vooruitkijkend zal de VeChain prijs reageren op de laatste Amerikaanse inflatiegegevens die tijdens de Amerikaanse sessie naar buiten zullen komen. Analisten verwachten dat uit de gegevens blijkt dat de totale CPI steeg van 4,2% in april tot 4,7% in mei. Evenzo zal de kern-CPI naar verwachting zijn gestegen van 2,3% in maart tot 3,2% in mei.

Dit zijn belangrijke cijfers omdat ze een impact hebben op de rentetarieven. In het ideale geval, als de inflatie aanzienlijk hoger is dan de schattingen, betekent dit dat de Fed sneller zou kunnen verkrappen dan verwacht. Het meest opvallende is dat deze cijfers op hetzelfde moment komen als de aanvankelijke aantallen werkloze claims.

VeChain prijsvoorspelling

VeChain price
VeChain prijs grafiek

De dagelijkse grafiek laat zien dat de VET-prijs zich de afgelopen weken in een krap bereik heeft bevonden. De prijs is lager dan $ 0,1407, wat de halslijn was van het dubbele toppatroon dat een paar maanden geleden plaatsvond. Het is ook onder het voortschrijdend gemiddelde van 50 dagen gezakt en kreeg steun van de 200-daagse EMA. Ook lijkt de munt een bearish vlagpatroon te vormen. Daarom is er een mogelijkheid dat het de komende sessies lager uitbreekt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld