Voormalig CFTC voorzitter stelt regels voor stablecoins voor

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde en geluk… read more.
on jun 10, 2021
  • Volgens Massad belegt Tether in activa die het mogelijk niet snel kan liquideren.
  • Hij vindt ook dat Tether transparanter moet zijn over zijn activa.
  • USDT blijft een toonaangevende stablecoin ondanks een beschuldiging van financieel wanbeheer.

Timothy Massad, voormalig voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), roept op tot meer regulering van Tether (USDT) en de stablecoin sector als geheel. Tijdens een interview op 9 juni merkte hij op dat de VS zou kunnen profiteren van een dergelijke stap. Massad, die diende tijdens de regering van Obama, deed dit voorstel in het licht van de recente schikking van Tether met de New Yorkse procureur-generaal NYAG.

In het interview erkende Massad dat Tether een belangrijke rol speelt in de cryptomarkt, en hierdoor is het uitgegroeid tot een marktkapitalisatie van $ 62 miljard (£ 43,88 miljard). Verwijzend naar informatie die Tether openbaarde als onderdeel van zijn schikking met NYAG, zei hij dat Tether Limited heeft geïnvesteerd in activa waarin het niet duidelijk is of het klantengelden tegen volledige waarde en snel genoeg kan liquideren.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Daartoe weet het bedrijf het hoofd boven water te houden wanneer een groot deel van zijn klantenbestand zijn geld niet terugvraagt. Maar als veel investeerders hun geld opeisen, komt het bedrijf volgens Massad in een lastige situatie terecht.

De asset allocatie van Tether doet wenkbrauwen fronsen

Opnieuw verwijzend naar de onthulling van Tether, zei Massad dat 13% van de activa van het bedrijf in beveiligde leningen staan. Niemand heeft echter een idee wat voor soort leningen het zijn of aan wie ze zijn verstrekt. Hij wees er ook op dat de bewering van Tether dat 50% van zijn activa in commercial paper is, niet bij hem overkomt.

Naar verluidt sprak Massad met mensen die handelspapier verhandelen, maar ze weten niet zeker of ze Tether op de markt zien. Dit in overweging nemend, zei hij dat hij niet zeker weet welk commercial paper Tether koopt, eraan toevoegend dat er behoefte is aan meer openbaarmaking.

Dit nieuws komt nadat NYAG Tether Limited en haar zusterbedrijf Bitfinex beschuldigde van financieel wanbeheer. Bovendien beweerde NYAG dat de twee bedrijven probeerden het verlies van ongeveer $ 850 miljoen (£ 601,60 miljoen) aan klantenfondsen te verdoezelen. Bovendien zei het kantoor dat Tether de status van zijn reserves tussen 2018 en 2019 verkeerd had voorgesteld.

In de schikking kwamen Tether en Bitfinex overeen om $ 18,50 miljoen (£ 13,09 miljoen) te betalen, te stoppen met handelen met inwoners van New York en driemaandelijkse transparantierapporten in te dienen bij het kantoor van de procureur-generaal van New York. Hoewel dit de handel over de hele wereld had kunnen ontmoedigen, bleef Tether nieuwe investeringen aantrekken. Sindsdien heeft de stablecoin meer dan $ 27 miljard (£ 19,11 miljard) toegevoegd aan zijn marktkapitalisatie om de op twee na grootste cryptocurrency te worden qua kapitalisatie.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld