IMF staat de Bitcoin adoptie van El Salvador in de weg

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on jun 11, 2021
  • Het IMF heeft zijn bezorgdheid geuit over het Bitcoin plan van El Salvador.
  • Het land heeft een wetsvoorstel ingediend dat de cryptocurrency een wettig betaalmiddel zal maken.
  • Als de Bitcoin wet wordt aangenomen, staat deze op dezelfde voet als de dollar.

Het Internationaal Monetair Fonds heeft de beslissing van El Salvador om Bitcoin (BTC/USD) als wettig betaalmiddel te accepteren, verweten, en legt uit dat er juridische implicaties kunnen zijn voor de beslissing van het land.

Een paar dagen geleden werd El Salvador het eerste land dat Bitcoin als wettig betaalmiddel accepteerde, aangezien president Nayib Bukele beweerde dat het gebruik ervan het voor El Salvadorianen in het buitenland gemakkelijker kan maken om geld naar huis te sturen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Gerry Rice, een IMF-woordvoerder, verklaarde dat de adoptie van Bitcoin veel vragen kan oproepen over juridische, financiële en macro-economische kwesties. De woordvoerder voegde eraan toe,

We volgen de ontwikkelingen op de voet en zullen ons overleg met de autoriteiten voortzetten.

Buitenlandse investeerders steunen IMF

Het IMF is ook aangemoedigd door buitenlandse investeerders in El Salvador om te voorkomen dat Bitcoin door het land als wettig betaalmiddel wordt gebruikt. Volgens Citi’s Donato Guarino zijn ze bang dat de situatie in het land hun kansen en de discussies die ze voeren met het internationale orgaan zou kunnen verpesten.

Het Fonds wil Bukele ontmoeten om te praten over de Bitcoin wet, aangezien het land streeft naar een programma van $ 1 miljard.

Maar Bukele heeft een belangrijke rol te spelen met betrekking tot het lot van El Salvador als het gaat om de acceptatie van Bitcoin als wettig betaalmiddel. Het zal grotendeels van hem afhangen of hij zijn onbetwistbare politieke kapitaal zal gebruiken om een groot geconsolideerd begrotingstekort onder controle te krijgen, zoals sommige investeerders opmerkten.

Bitcoin op gelijke voet met de dollar

Momenteel gebruikt El Salvador de Amerikaanse dollar als wettig betaalmiddel en belangrijkste valuta. Als de wet op Bitcoin wordt aangenomen, zou dit betekenen dat de cryptocurrency in hetzelfde licht wordt beschouwd als de dollars als het gaat om het doen en ontvangen van betalingen. Alle bedrijven in het land mogen wettelijk Bitcoin accepteren en betalen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld