Texas staat toe dat door de staat gecharterde banken namens klanten crypto aanhouden

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on jun 11, 2021
  • Banken moeten protocollen voor risicobeheer implementeren.
  • Naar verluidt kunnen banken bewaardiensten aanbieden bij fiduciaire op niet-fiduciaire capaciteiten.
  • Volgens het Texas Department of Banking moeten banken op verzoek het geld van klanten teruggeven.

Door de staat gecharterde banken in Texas kunnen nu namens hun klanten cryptocurrencies aanhouden. Het Texas Department of Banking heeft op 10 juni een bericht uitgegeven waarin staat dat de banken efficiënte protocollen moeten hebben voor het effectieve beheer van de bijbehorende risico’s. Daarnaast moeten ze compliant blijven.

Volgens het bericht hebben door de staat gecharterde banken in Texas hun klanten veilige bewaring gegeven voor een overvloed aan activa. Hiertoe heeft het Texas Department of Banking geconcludeerd dat de bevoegdheid om crypto-bewaardiensten te verlenen al bestaat onder Texas Finance Code § 32.001. Hoewel de afdeling erkent dat de bewaring en bewaring van cryptovaluta zal verschillen van die van traditionele activa, gelooft zij niet dat dit een probleem zal zijn, op voorwaarde dat de bovengenoemde protocollen worden geïmplementeerd.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Met dit in gedachten zei de afdeling dat banken zouden moeten kiezen welke crypto-bewaardiensten ze aanbieden op basis van hun expertise. Door banken crypto-bewaringsopties te geven die ze kunnen gebruiken, zei de afdeling dat geïnteresseerde financiële instellingen gebruikers de volledige controle over hun cryptobezit kunnen laten behouden en alleen een kopie van de privésleutels van hun portemonnee kunnen nemen. Als alternatief kunnen banken hun klanten crypto-bezit laten overboeken naar hun portemonnee en nieuwe privésleutels maken voor veilige bewaring.

Prioriteit geven aan de veiligheid van geld van klanten

Volgens het Texas Department of Banking kunnen door de staat gecharterde banken crypto-bewaardiensten aanbieden op fiduciaire of niet-fiduciaire capaciteiten. Door een niet-fiduciaire benadering te volgen, zullen banken de crypto van hun klanten houden, terwijl de klanten een juridische titel op hun tegoeden behouden. In dit geval zal de omvang van de verplichtingen van banken afhangen van hun overeenkomst met hun klanten. Ze moeten echter zorgen voor de veiligheid van de fondsen die onder hun hoede zijn en deze op verzoek ongedeerd aan klanten teruggeven.

Om een fiduciaire crypto custody aanpak te gebruiken, moeten banken vertrouwensbevoegdheden hebben. Naar verluidt zou dit de banken ertoe kunnen verplichten hun charters aan te passen en/of te voldoen aan 7 Texas Administrative Code § 3.23. Door bewaardiensten aan te bieden in een fiduciaire hoedanigheid, zullen banken de macht hebben om cryptocurrencies op dezelfde manier te beheren als andere activa.

Afgezien van het uitkijken naar klanten, waarschuwde de kennisgeving dat banken due diligence moeten uitvoeren om de risico’s te begrijpen die verbonden zijn aan het aanbieden van crypto-bewaring. Voor banken die besluiten door te gaan met het aanbieden van deze dienst, suggereerde de mededeling de implementatie van effectieve risicobeheersystemen. Met dergelijke systemen zullen banken in staat zijn om een verscheidenheid aan risico’s verbonden aan crypto-bewaring te meten, bewaken en beheersen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld