Crypto opnames in USD niet meer mogelijk bij Silvergate Bank

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on jun 12, 2021
  • Silvergate Bank heeft haar samenwerking met Binance beëindigd.
  • De bank zou haar zaken met Binance kunnen heroverwegen vanwege de juridische problemen van de beurs.
  • Gebruikers van Binance.US worden echter niet beïnvloed door dit nieuws.

Silvergate Bank heeft mogelijk haar samenwerking met cryptocurrency beurs Binance beëindigd, volgens een e-mail van de beursgigant. Uit het rapport blijkt dat de bank stopt met het verwerken van stortingen en opnames in Amerikaanse dollars.

De e-mail circuleert op Reddit en Twitter merkt op dat de stortingen en opnames via Silvergate op vrijdag worden stopgezet. De e-mail voegt toe,

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Wees gerust, we werken er hard aan om een alternatieve USD oplossing te bieden.

Binance heeft gebruikers ook verzekerd dat het platform werkt aan alternatieve USD oplossingen. De beurs weigerde echter verder commentaar te geven op de situatie toen een vervolgmail werd verzonden.

Silvergate distantieert zich van Binance

Binance introduceerde in december de Silvergate-financieringsoptie voor gebruikers. Maar het is niet duidelijk waarom Silvergate besloot terug te stappen uit de samenwerking. Maar het kan te maken hebben met de juridische problemen waarmee Binance momenteel wordt geconfronteerd. Volgens een recent rapport van Bloomberg onderzoeken de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), de Internal Revenue Service en het Amerikaanse ministerie van Justitie Binance. Geen van de autoriteiten heeft echter tijdens hun onderzoek iets misdaan.

Een andere reden zou de recente samenwerking van de bank met Facebook’s stablecoin-project Diem kunnen zijn. De in Californië gevestigde bank is de exclusieve uitgever van Diem’s stablecoin. Als gevolg hiervan zou het kunnen proberen afstand te nemen van Binance na de recente regelgevingsproblemen.

Sommige Binance gebruikers hebben hun bezorgdheid geuit over de ontwikkeling, vooral degenen die Silvergate actief gebruiken voor stortingen en opnames voor fiat-valuta. Sommigen hebben ook geklaagd dat hun opnameverzoek al enkele dagen vastzit.

Andere gebruikers hebben ook in meerdere berichten geklaagd dat ze de afgelopen weken niet in USD hebben kunnen opnemen.

Binance.US niet beïnvloed

De situatie lijkt geen invloed te hebben op gebruikers van Binance.US, dat zich uitsluitend richt op in de VS gevestigde klanten en klanten. Bevestiging kwam ook van de Amerikaanse tak van de beurs. “We zijn er trots op dat we met @SilvergateBank kunnen blijven werken als een van onze bankpartners”, aldus de beurs.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld