Ted Baker’s verlies vóór belastingen over het hele jaar neemt toe

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jun 14, 2021
  • Ted Baker rapporteert £107,7 miljoen aan verlies voor belastingen over het hele jaar.
  • De omzet van de luxe kledingretailer daalt met 44% in fiscaal 2021.
  • Ted Baker plc onthoudt zich maandag van het bekendmaken van een dividend.

Ted Baker plc (LON: TED) zei maandag dat het verlies vóór belastingen in het fiscale jaar 2021 groter werd, omdat de pandemie van het coronavirus op de verkoop woog. De omzet in het eerste kwartaal van fiscaal 2022, zo voegde het eraan toe, bleef nog steeds achter als gevolg van de COVID-19 crisis.

Ted Baker verloor 3% bij de opening van de markt op maandag, maar won later ongeveer 5%. Inclusief de prijsactie wordt het nu verhandeld tegen een prijs per aandeel van 173 pence per aandeel. Ter vergelijking: het was het jaar begonnen met een lagere 105 pence per aandeel.

Ted Baker meldt een omzet van £352 miljoen

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Ted Baker meldde £ 107.700.000 aan verlies voor belastingen over het jaar dat op 30 januari gesloten werd. In het fiscale jaar 2020 had het een kleiner verlies van £ 77,6 miljoen geboekt. Het lifestyle-merk boekte een jaaromzet van £ 352 miljoen, wat neerkomt op een daling van 44% op jaarbasis als gevolg van de pandemie gerelateerde beperkingen. In het voorgaande kwartaal (Q4) had de retailer een omzetdaling van 47% gezien.

De luxe kledinggroep ondersteunde zijn financiën te midden van de gezondheidscrisis door middel van een aandelenverkoop en het snijden van zijn personeelsbestand met ongeveer 1.000 banen. Ted Baker zet zich in voor een jaarlijkse besparing van £ 31 miljoen voor de komende drie jaar.

In afzonderlijk nieuws uit het Verenigd Koninkrijk zei Saga plc maandag dat de cash burn in de reisbranche voor februari tot mei aan de onderkant van de verwachtingen bleef.

Ted Baker zet zich in om zijn online business een boost te geven

Volgens het in Londen genoteerde bedrijf heeft het £ 11 miljoen gereserveerd om zijn online activiteiten te stimuleren, die in het onlangs afgesloten jaar een groei van 22% op jaarbasis noteerden. In het eerste kwartaal stegen de e-commerceverkopen echter met slechts 4,5%. In een reactie op de financiële update van maandag zei analist Sophie Lund-Yates van Hargreaves:

“Ted Baker moet een manier vinden om zijn online business duurzaam te verbeteren, anders belooft het niet veel goeds voor handelspatronen in de postpandemische, digitaal gerichte wereld.”

Het Britse bedrijf zag maandag af van het uitkeren van dividend, maar sprak het vertrouwen uit dat de betalingen zullen worden hervat en overtollige contanten in de toekomst aan de aandeelhouders zullen worden teruggegeven. Op jaarbasis, voegde Ted Baker eraan toe, was de omzet in het eerste kwartaal van fiscaal 2022 nog steeds met 20% gedaald.

Ted Baker presteerde vorig jaar grotendeels somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van meer dan 65%. Op het moment van schrijven heeft het in Londen gevestigde bedrijf een marktkapitalisatie van ongeveer £ 320 miljoen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld