JPMorgan: Zwakke institutionele vraag zal BTC in een bearmarkt duwen

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on jun 15, 2021
  • Volgens de analisten wijst de afnemende marktdominantie van BTC op een bearmarkt.
  • Analisten van JPMorgan claimen ook backwardation als een andere bearmarktindicator.
  • Analisten geloven dat de huidige curve van BTC vergelijkbaar is met 2018.

Analisten van JPMorgan, een Amerikaanse investeringsbank, denken dat Bitcoin (BTC) verder zal dalen als gevolg van een dreigende bearmarkt. Een rapport onthulde dit nieuws op 14 juni en merkte op dat de analisten de trend in BTC Futures hebben gevolgd en hebben vastgesteld dat er een ongewone ontwikkeling is. Onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou beweerde het analyseteam van JP Morgan Chase dat de institutionele interesse in BTC op dit moment erg zwak is.

Naar verluidt ontdekten de analisten dat BTC-futures werden verhandeld met een korting op de spotprijs in een proces dat bekend staat als backwardation. Volgens hen is backwardation van de afgelopen weken een negatief signaal dat uiteindelijk wijst op een bearmarkt. Afgezien hiervan wezen ze erop dat de dominantie van BTC op de cryptomarkt tussen april en mei daalde van 60% naar 40%, eraan toevoegend dat dit een andere aanwijzing is voor een naderende bearmarkt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Bevestigend dat hun huidige sentiment over BTC negatief is, vergeleken de analisten de huidige situatie op de BTC markt met de crash van BTC in 2018, waar beleggers zich haastten om hun aandeel in cryptocurrencies te krijgen nadat ze in 2017 een hoge vlucht namen. Ze citeerden verder dat de futurescurve van BTC ook in backwardation was voor het grootste deel van 2018, een ontwikkeling waarbij de prijs van BTC daalde van $ 15.000 (£ 10.630,00) tot ongeveer $ 4.000,00 (£ 2.840,00).

Tegenstrijdige informatie

Terwijl Panigirtzoglou en zijn team beweren dat de vraag van BTC van institutionele beleggers afneemt, merkte Jamie Dimon, CEO van JPMorgan, onlangs op dat de klanten van de bank steeds vaker om BTC producten vroegen. Hij zei dat hoewel hij mensen waarschuwt om weg te blijven van BTC en de crypto ruimte als geheel, dit niet betekent dat de klanten van JP Morgan het niet willen. Destijds zei hij dat de bank overweegt de munt te omarmen zodat mensen hem kunnen kopen en verkopen.

Afgezien van Dimon, maakte Goldman Sachs, een rivaliserende investeringsbank, bekend dat er een toestroom is van institutionele beleggers en vermogensbeheerders in de cryptomarkt. De bank, die BTC nu als een nieuwe activaklasse beschouwt, merkte op dat deze plotselinge interesse in cryptocurrencies door institutionele beleggers wordt gedreven door de angst om iets te missen (FOMO).

Dit nieuws komt terwijl BTC bullish blijft handelen nadat Tesla’s CEO, Elon Musk, tweette dat het bedrijf voor elektrische voertuigen weer crypto zou accepteren zodra het bevestigt dat mijnwerkers duurzame energiebronnen gebruiken. Op het moment van schrijven is BTC de afgelopen 24 uur met 12,82% gestegen om te handelen op $ 40.669,94 (£ 28.809.98).

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld