Coinbase Pro vermeldt Shiba Inu (SHIB) en Chiliz (CHZ)

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on jun 16, 2021
  • Coinbase heeft aangekondigd dat er nieuwe tokens op Coinbase Pro worden vermeld.
  • De aankondiging zorgde ervoor dat de tokens omhoogschoten.
  • Een van de genoemde tokens, KEEP, zag al een correctie, terwijl SHIB en CHZ omhoogschieten.

Het Coinbase effect sloeg opnieuw toe nadat Coinbase Pro besloot om twee nieuwe tokens te noteren, na de recente aankondiging van het platform. De twee tokens in kwestie zijn Shiba Inu (SHIB/USD) en Chiliz (CHZ/USD), die beide hun prijs omhoog zagen schieten na de aankondiging.

Shiba Inu, een ander meme-token geïnspireerd op het succes van Dogecoin, zag zijn prijs de afgelopen 24 uur met 33% stijgen. De prijs van het token ging van $ 0.000007002 naar $ 0.000009331 in één uur nadat de aankondiging was gedaan.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Chiliz daarentegen steeg in dezelfde periode met 26%, van $ 0,2773 naar $ 0,3495. Velen herkennen dit token misschien als de munt achter de Socios.com – een fan-tokenplatform waarmee gebruikers merktokens kunnen kopen die zijn gekoppeld aan grote sportteams, clubs, organisaties en meer.

Het is vermeldenswaard dat Coinbase Pro ook een ander token noemde dat in de rij stond om op zijn platform te handelen, genaamd Keep Network (KEEP/USD). Net als de andere twee zag KEEP ook een plotselinge en snelle stijging van 26%, waarbij de prijs ging van $ 0,49 naar $ 0,62. In tegenstelling tot de anderen begon KEEP echter al een correctie te zien die het op het moment van schrijven naar $ 0,56 bracht.

Voor nu is SHIB erin geslaagd haar hoge waardering redelijk goed vast te houden en werd het zelfs een van de best presterende op woensdag.

Vermelding op Coinbase of Coinbase Pro heeft in de loop der jaren een soortgelijk effect gehad op tal van cryptocurrencies, wat heeft geleid tot het zogenaamde Coinbase effect – een fenomeen waarbij de prijzen van de relevante munten omhoog zouden schieten, alleen omdat Coinbase er aandacht aan besteedde en ze noteerde.

Aangezien Coinbase de grootste Amerikaanse cryptobeurs is – volledig gereguleerd en gelicentieerd – en dat het van oudsher erg kieskeurig is geweest over de tokens die het opsomt, wordt aangenomen dat elke nieuwe toevoeging een enorm potentieel heeft en grote aantallen investeerders en handelaren naar de tokens trekt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld