CNN betreedt het NFT spel, verkoopt historische nieuwsmomenten

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on jun 17, 2021
  • De NFT sector was tot nu toe de meest dominante trend van 2021.
  • Nu besloot zelfs CNN om mee te doen, direct na Fox en Time Magazine.
  • CNN heeft aangekondigd dat het NFT's zal maken die historische momenten tonen.

In tegenstelling tot de verwachtingen van de meeste sceptici, eindigde de NFT trend niet, barstte deze ook niet, of werd het uiteindelijk een oplichterij. In feite is het sterker dan ooit, nu zelfs CNN zich bij de groep voegt van degenen die digitale tokenized verzamelobjecten maken en lanceren.

Met CNN NFT’s kunnen gebruikers historische momenten kopen en bezitten

Volgens het bedrijf is het NFT idee om enkele van de historische momenten uit de nieuwswereld te symboliseren, zoals ruimtereizen, presidentsverkiezingen, grote technologische vooruitgang en meer. Het idee is om mensen ‘eigenaar te laten worden van de momenten’ die van groot belang zijn voor de ontwikkeling van de VS, de wereld en zelfs de mensheid zelf.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het project zelf kreeg de naam ‘Vault by CNN: Moments That Changed Us’ en bevat tal van momenten uit de 41-jarige geschiedenis van het bedrijf. Natuurlijk verkoopt het bedrijf niet alleen NFT’s, maar biedt het ook een kluis waar gebruikers hun verzamelobjecten kunnen kopen, opslaan en weergeven.

Tot dusverre heeft CNN niet vermeld welke specifieke momenten het wil tokeniseren, behalve die opmerkelijke primeurs, CNN-exclusives, wereldgeschiedenis en presidentsverkiezingen. Het onthulde echter dat de campagne zes wekelijkse drops zal bevatten, die later deze maand beginnen. De nieuwsorganisatie plaagde zelfs de gemeenschap en liet doorschemeren dat de allereerste NFT mogelijk de resultaten van een ruimtereis of presidentsverkiezingen zou zijn.

U hoeft geen cryptovaluta te bezitten om NFT’s te kopen

Een ander ding dat bekend is, is dat de NFT’s worden geslagen op de blockchain die hoort bij het project Flow, dat is geselecteerd vanwege het gebruik van het energiezuinige PoS-consensusmechanisme. Iedereen die deze NFT’s wil kopen, moet zich echter aanmelden bij CNN’s eigen kluis, waar tokenized herinneringen worden aangeboden en opgeslagen.

Het goede nieuws is dat gebruikers niet eens crypto hoeven te bezitten om deze herinneringen te kopen. In plaats daarvan kan iedereen het doen met een eenvoudige creditcard of via Stripe.

Uiteindelijk zal de zet van CNN waarschijnlijk dienen als verdere inspiratie voor anderen die een idee of producten hebben die kunnen worden omgezet in digitale verzamelobjecten. En zoals dit, en vele andere bedrijven tot nu toe hebben aangetoond, is er niets dat niet kan worden gesymboliseerd en gedistribueerd, met als enige beperking de verbeelding.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld