Wereldbank onder vuur omdat het El Salvador weigert te helpen met de overgang naar BTC

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on jun 17, 2021
  • El Salvador trok veel aandacht met de stap om BTC een wettig betaalmiddel te maken.
  • Hoewel velen de beslissing prijzen, kreeg het ook veel kritiek.
  • El Salvador besloot verder te gaan, maar nu weigert de Wereldbank om te helpen.

De Wereldbank kwam onlangs onder vuur te liggen nadat ze weigerde El Salvador te helpen bij de overgang naar Bitcoin (BTC/USD) als wettig betaalmiddel – een besluit dat slechts ongeveer een week geleden werd aangekondigd door de president van het land. Natuurlijk trok de zet evenveel kritiek als lof, wat voor niemand verrassend was.

De weigering van de Wereldbank om te helpen beviel de cryptogemeenschap echter niet. De bank noemde transparantie en milieu-impact als redenen waarom zij de beslissing niet steunt, een weerspiegeling van Tesla’s redenen om geen Bitcoin betalingen meer te accepteren.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Wel zei de Wereldbank bereid en in staat te zijn El Salvador op andere manieren te helpen, zoals met regelgevingsprocessen en het realiseren van valutatransparantie.

Hoewel de leden van de crypto industrie niet blij waren met deze ontwikkeling, konden ze niet echt zeggen dat ze verrast waren. Bitcoin was tenslotte de allereerste cryptocurrency, speciaal ontwikkeld om de macht van de banken weg te nemen. Het zou te optimistisch zijn om te verwachten dat de banken bij die missie zouden helpen.

Anthony Pompliano merkte ook op in reactie op de aankondiging van de Wereldbank dat de bank “niet heeft uitgevonden hoe ze geld kan verdienen met Bitcoin.”

Samson Mow, de waarnemend CSO van Blockstream, die ook een op blockchain gebaseerde game creëerde met de naam Infinite Fleet, was nog meer ontevreden over de beslissing. In feite riep hij op om de Wereldbank overbodig te maken.

De houding van Mow is misschien een beetje extreem, maar velen hebben het nog steeds begrijpelijk gevonden, gezien de grote stap die dit is voor zowel Bitcoin als de rest van de cryptosector. Een wettig betaalmiddel worden in een van de Latijns Amerikaanse landen zou enorm zijn, en het zou een voorbeeld zijn dat velen spoedig zouden volgen.

En hoewel er veel scepsis is geweest, zorgt de crypto-wereld voor zichzelf, en dus kondigde Bitcoin Beach aan dat 30 buitenlandse bedrijfsleiders Bitcoin Beach komen bezoeken om te zien hoe ze in El Salvador kunnen investeren, terwijl 2 bedrijven hun advocaten al hebben geïnstrueerd om een manier te vinden om hun juridische bedrijfsentiteiten in het land op te zetten.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld