Bitcoin mijnwerkers: China schopt, Miami vangt

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… lees meer.
on jun 18, 2021
  • China werkt er actief aan om de crypto mijnwerkers het land uit te schoppen.
  • Ondertussen kondigde de burgemeester van Miami aan dat hij de deuren van de stad opent voor mijnwerkers.
  • De stad heeft een oneindige voorraad schone energie voor mijnwerkers.

De crypto-industrie vertoont grote tekenen van adoptie over de hele wereld, waarbij sommige landen een duidelijke uitzondering vormen. China, bijvoorbeeld, wordt steeds intoleranter voor Bitcoin (BTC/USD) miners, vooral nu de digitale yuan zijn lancering nadert.

Ondertussen openen een aantal andere landen hun deuren voor crypto. El Salvador heeft onlangs besloten om van Bitcoin een wettig betaalmiddel te maken, en Iran zei ook dat het openstaat voor het idee. Ook in de VS zijn sommige staten begonnen extreem crypto-vriendelijk te worden. Het laatste voorbeeld is Florida, aangezien de burgemeester van Miami, Francis Suarez, zegt dat Miami graag cryptominers binnenhaalt die uit China worden gegooid.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Van China naar Miami

Zoals velen waarschijnlijk weten, is mijnbouw het proces waarbij nieuwe cryptocurrencies in omloop worden gebracht, en het gaat om het ontvangen van beloningen in ruil voor het verwerken van transacties binnen een blockchain netwerk. Als het specifiek om Bitcoin gaat, is meer dan de helft van de bestaande miners in China gevestigd. De reden hiervoor is dat het land goedkope elektriciteit aanbiedt, wat belangrijk is omdat mijnbouw een zeer energie-intensief proces is.

China is echter steeds vijandiger geworden jegens mijnwerkers, met nieuwe rekeningen, wetten en voorschriften die extreem beperkend waren voor de mijnwerkers, en het is op het punt gekomen dat ze niet langer in de Chinese provincies kunnen opereren.

Suarez, aan de andere kant, besloot de deuren van Miami te openen voor China’s crypto mijnwerkers en de stad een onbeperkt aanbod van goedkope, schone energie aan te bieden. Hoewel hij zei dat hij persoonlijk nog geen telefoontjes van de mijnwerkers heeft ontvangen, verwacht hij dat het slechts een kwestie van tijd is voordat ze verschijnen.

Mijnbouw vereist immers geen specifieke locatie – alleen de mijnbouwapparatuur en goedkope stroom. Dus de uitnodiging om naar Miami te komen kwam precies op het juiste moment. Door de afhankelijkheid van schone energie kan de stad een in wezen oneindige hoeveelheid goedkope energie aanbieden. Dus als de mijnwerkers het aanbod accepteren, kan Florida net zo goed de volgende grootste mijnbouwhub ter wereld worden.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money