BitDAO haalt $230 miljoen op in een financieringsronde

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on jun 18, 2021
  • BitDAO probeert de massale acceptatie van gedecentraliseerde en tokenized economieën te bevorderen.
  • Naast Peter Thiel waren onder meer Alan Howard en Kain Warwick andere financiers.
  • Met de fondsen probeert BitDAO nieuwe protocollen te financieren.

De gedecentraliseerde autonome organisatie BitDAO heeft $ 230 miljoen (£ 164,88 miljoen) opgehaald via een financieringsronde onder leiding van PayPal-medeoprichter Peter Thiel. De door Thiel opgerichte bedrijven Pantera Capital, Dragonfly Capital en Founders Fund investeerden ook in de startup. Naar verluidt heeft het bedrijf deze fondsen gebruikt om zijn DAO uit te rollen, dat de massale acceptatie van open financiering en gedecentraliseerde tokenized-economieën wil bevorderen.

Andere durfkapitalisten die bij deze financieringsronde betrokken waren, waren Alan Howard, de mede-oprichter van Brevan Howard Asset Management, Kain Warwick van Synthetix, Spartan Group, Jump Capital en Fenbush, naast andere spelers in de DeFi-ruimte.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De in Singapore gevestigde crypto beurs ByBit is ook een grote voorstander van BitDAO die tot de recente lancering heeft bijgedragen aan het project. Naar verluidt beloofde deze beurs om 2,5 basispunten van het handelsvolume van zijn futurescontracten bij te dragen aan de schatkist van BitDAO. Volgens BitDAO zal deze bijdrage jaarlijks meer dan $ 1 miljard (£ 0,72 miljard) genereren op basis van de runrates van 2021.

Een filantropische benadering hanteren

BitDAO heeft verder bekendgemaakt dat deze terugkerende bijdragen zullen dienen als liquiditeit en helpen bij het financieren van de ontwikkeling van nieuwe protocollen, waaronder gedecentraliseerde beurzen, uitleen- en synthetische protocollen.

Naast het financieren van de ontwikkeling van nieuwe protocollen, wil BitDAO ook blockchain projecten ondersteunen door subsidies aan te bieden. Daarnaast wil de startup bestaande blockchain projecten ondersteunen via token-swaps. Wat de leiders van BitDAO betreft, maakte de woordvoerder van het bedrijf bekend dat ze permanente teams willen inhuren om zich op specifieke projecten te concentreren. Deze teams zullen bestaan uit adviseurs voor Spartan en Dragonfly en ontwikkelaars komen van SushiSwap.

Terwijl BitDAO een sterke entree maakt op de DeFi markt, blijft de ruimte proberen te herstellen van een aanzienlijke daling die plaatsvond na een massale uitverkoop van cryptomarkten. Volgens gegevens van DefiLlama piekte de industrie medio mei met een totale waarde van ongeveer $ 158 miljard (£ 113,26 miljard). Op het moment van schrijven heeft de DeFi-markt $ 118,35 miljard (£ 84,85 miljard) aan totale vergrendelde waarde.

Meer DeFi-startups blijven opduiken. Vóór BitDAO ging NeptuneDAO in april live met $ 20 miljoen, in de hoop gedecentraliseerde financieringsprotocollen aan te bieden. Daarbij probeerde het project andere DeFi platforms te financieren om te voorkomen dat ze VC’s benaderen wanneer ze geld nodig hebben.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld