Grayscale wil meer munten toevoegen – 13 nieuwe crypto’s worden overwogen

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on jun 18, 2021
  • Grayscale, besloot 13 nieuwe crypto's toe te voegen aan de lijst met te overwegen munten.
  • Met deze toevoeging is de lijst 31 munten lang.
  • De meeste van zijn klanten zijn nog steeds voornamelijk geïnteresseerd in Bitcoin.

Grayscale is een bekende institutionele vermogensbeheerder en een van de favoriete vermogensbeheerders voor institutionele beleggers die geïnteresseerd zijn in cryptocurrencies. Het bedrijf haalt nu al twee jaar de krantenkoppen over de hoeveelheid crypto activa die het namens zijn klanten heeft verworven en aangehouden.

De vraag lijkt nog verder te groeien, gezien het feit dat het bedrijf onlangs nog 13 crypto activa heeft aangekondigd die momenteel worden overwogen voor zijn crypto beleggingstrustproducten.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het bedrijf heeft eerder vandaag, 18 juni, de activa onthuld die momenteel worden onderzocht en overwogen. De specifieke munten en tokens zijn Bancor, 0x, 1inch, Kyber Network, Universal Market Access, Kava, Loopring, Ren en Polygon (voorheen Matic). Daarnaast heeft het bedrijf ook drie tokens toegevoegd die eigen zijn aan zeer schaalbare, snelle netwerken: Solana, Dfinity en Near.

Institutionele beleggers willen nog steeds vooral Bitcoin

Met de 13 nieuwe toevoegingen aan de lijst met te overwegen munten, onderzoekt Grayscale nu officieel 31 verschillende activa. Als het echter gaat om het aantal activa dat het al biedt, zijn er op het moment van schrijven slechts 13.

Het bedrijf benadrukte dat niet alle activa in kwestie zullen worden toegevoegd aan zijn beleggingsproducten. Het kan zelfs gebeuren dat geen van hen zal toetreden als het bedrijf redenen vindt om ze niet op de lijst te zetten. Met 31 activa om uit te kiezen, is de kans echter groot dat sommigen toch op de lijst komen.

Eerder dit jaar, half maart, introduceerde het bedrijf al 5 nieuwe trusts. Destijds voegde het producten toe voor Basic Attention Token, Decentraland, Livepeer, Chainlink en Filecoin. Op dit moment vertegenwoordigen deze vijf trusts slechts 0,1% van het beheerd vermogen van Grayscale. In totaal bezit het bedrijf momenteel $ 34,4 miljard namens zijn klanten.

De Bitcoin Trust daarentegen vertegenwoordigt 73% van dit totaal, dus Bitcoin is nog steeds de primaire cryptovaluta waarin instellingen geïnteresseerd zijn, waarbij sommige zich langzaam openstellen voor alternatieve munten.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld