BitMEX is bezig met het aannemen van personeel

By: Daniela Kirova
on jun 22, 2021
  • BitMEX, dat dagelijks transacties verwerkt ter waarde van 1,7 miljard dollar, huurt extra personeel in.
  • De waarde van digitale activa in Hong Kong heeft 1,8 biljoen dollar bereikt.
  • Hong Kong pakt crypto aan om investeerders te beschermen tegen risico.

Tegen het toenemende toezicht door de regelgeving in de hele sector, is het handelsplatform BitMEX bezig met het aannemen van personeel in een tentoonstelling van zelfverzekerdheid. Ze huren derivatenstructureerders, ingenieurs, een hoofd van de naleving van financiële criminaliteit en andere posities lager in de hiërarchie in Hong Kong, volgens de website van de beurs. BitMEX, dat naar verluidt dagelijks transacties ter waarde van 1,7 miljard dollar verwerkt, overweegt ongeveer een halve verdieping extra ruimte te huren in Cheung Kong Center. Het pand is eigendom van CK Asset Holdings, meldt South China Morning Post.

Regelgevers treden op tegen de industrie

De moedige plannen komen op een moment dat Hong Kong de veiligheid verbetert om investeerders te beschermen tegen risicovolle beleggingsproducten en terrorismefinanciering en witwassen van geld te bestrijden.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

BitMEX is eigendom van 100X Group. Een woordvoerder van de groep antwoordde per e-mail op het onderzoek:

“We hebben plannen om te groeien van een handelsplatform voor crypto-derivaten door onze bedrijfslijnen in de toekomst uit te breiden met spot, brokerage, bewaring en andere mogelijkheden in bepaalde markten.”

De woordvoerder gaf geen commentaar op huurplannen of voornemens om extra ruimte te huren. Insiders wijzen er echter op dat de huur van de beurs van 1.858 vierkante meter ruimte bijna op is. Ze betalen het spectaculaire bedrag van 600.000 dollar per maand.

Centrale operaties omvatten zowel de IT van BitMEX als financiën, compliance, HR en verschillende andere backoffice-functies.

Lokale overheid volgt het vasteland

De waarde van lokale digitale activa heeft 1,8 biljoen dollar bereikt. De regering van Hong Kong is geïnteresseerd in het ondersteunen van de industrie. Tientallen cryptobeurzen hebben kantoren in Hong Kong. De druk van het Chinese vasteland om de sector hard aan te pakken en de toenemende meldingen van fraude en cybercriminaliteit zorgen er echter voor dat lokale autoriteiten een zekere mate van voorzichtigheid betrachten.

Het moederbedrijf van BitMEX, HDR Global, is geregistreerd als een internationaal zakenbedrijf in de Republiek der Seychellen. Dit maakt het vrijgesteld van vergunningverlening en toezicht. Op de website van HDR worden gebruikers in Hong Kong expliciet gewaarschuwd dat ze op hun locatie geen toegang hebben tot het BitMEX platform.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld