Ad

China pakt cryptomining aan waardoor de BTC prijs daalt

Door:
op Jun 22, 2021
Listen
  • China deed een poging om een aanzienlijk deel van de BTC miners uit Sichuan te elimineren.
  • Het nieuwste optreden had ernstige gevolgen voor de BTC prijs.
  • De recente reeks prijsdalingen dwong BTC onder het voortschrijdend gemiddelde van 200 dagen.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

China heeft er hard aan gewerkt om Bitcoin mijnwerkers zijn land te laten verlaten, en de meest recente poging om dit te doen vond afgelopen weekend plaats. Het harde optreden had echter grotere gevolgen dan alleen de mijnwerkers het land uit te krijgen. Het zorgde er ook voor dat de BTC/USD prijs wekelijks met maar liefst 18% daalde.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

De prijs is nu al een week continu aan het dalen, te beginnen op 16 juni, toen het de ondersteuning op $ 40.000 brak. De munt kwam verschillende andere ondersteuningen tegen, zoals die van $ 39k, $ 37.5k en $ 35k, hoewel ze de afgelopen week allemaal kapot waren. Op dit moment lijkt de ondersteuning van $ 32,5k zelfs te zijn gevallen.

Waar gaat Bitcoin nu naartoe?

Copy link to section

Zoals gezegd, heeft China eraan gewerkt om de mijnwerkers te laten vertrekken, en zelfs de Bitcoin mijnen in Sichuan gedwongen te sluiten in het weekend, wat een zeer negatieve prijsreactie veroorzaakte. Net als Tesla noemde het land de angst voor de negatieve milieu-impact als belangrijkste zorg en reden om op zo’n drastische manier te handelen.

Crypto gerelateerde bedrijven zagen ook hun aandelenkoers dalen, waaronder Microstrategy (MSTR) die met bijna 10% daalde, Square INC. (SQ) die 23% daalde, en zelfs Coinbase Global (COIN), die 3,18% daalde.

John Petrides van Tocqueville Asset Management zei dat het belangrijk is om het verschil tussen munten en blockchains vast te stellen, en hoewel het gemakkelijk is om de waarde van blockchaintechnologie te zien, is het moeilijk om de waarde van munten te bepalen of ze zelfs goed te classificeren. Hij noemde de opkomende NFT sector als bewijs dat de rol van blockchain verder gaat dan eenvoudige utility-tokens. Op die manier zou Ethereum meer waard zijn dan Bitcoin.

Ari Wald van Oppenheimer mengde zich in de discussie en merkte op dat BTC met 50% is gedaald ten opzichte van zijn hoogste punt in april. Gezien deze lage positie is hij van mening dat dit niet het tactische moment is om te verkopen. Hij merkte echter ook op dat BTC onder het voortschrijdend gemiddelde van 200 dagen viel, wat zeer schadelijk is voor de trend. Wat zijn voorspelling voor de toekomst betreft, gelooft hij dat BTC de toekomstige periode zal doorbrengen tussen een ondersteuning van $ 31k en een weerstand van $ 41k.

Bitcoin Crypto