Morgan Stanley duikt in blockchain met investering in Securitize

By: Daniela Kirova
on jun 22, 2021
  • Series B beleggers krijgen aandelen in de vorm van digitale activa.
  • De geverifieerde investeerdersgemeenschap van het bedrijf telt 300.000.
  • Securitize faciliteerde $75 miljoen Series A financiering via crypto portemonnee Exodus.

Securitize Inc. haalde $ 48 miljoen op bij nieuwe en huidige investeerders, waardoor de Series B fondsenwervingsronde overtekend was. De Series B fondsenwerving werd mede geleid door leiders op het gebied van vermogensbeheer en durfkapitaal, zoals Blockchain Capital, de grootste investeerder in Securitize, en een aantal investeringsfondsen van Morgan Stanley. Ze werden vergezeld door Ava Labs, IDC Ventures, Sumitomo Mitsui Trust Bank, NTT Data, Migration Capital en andere nieuwe investeerders. De verhoging komt voorafgaand aan de lancering van Securitize Markets. Deze marktplaats zal tot doel hebben liquiditeit voor particuliere markten te waarborgen. Het richt zich op de handel in effecten van digitale activa, verklaarde het bedrijf op 21 juni in een persbericht.

Fusie van vermogensbeheer en durfkapitaal

De hernieuwde unie van vermogensbeheer en durfkapitaal is indicatief voor een overeenkomst over de invoering van digitale activa effecten in de nabije toekomst. Het is een zeker teken dat blockchain technologie zal blijven groeien en ontwikkelen. De fondsenwerving geeft Securitize de eer om het eerste blockchain bedrijf te zijn dat enorme institutionele financiering verwerft uit Europa, Noord-Amerika en de regio Azië-Pacific.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Series B investeerders zullen aandelen krijgen omdat het Securitize platform digitale activa heeft uitgegeven, evenals voormalige en huidige investeerders in het bedrijf. Vóór de verhoging pochte het blockchain-bedrijf een 300.000 koppige gemeenschap van geverifieerde investeerders die in slechts vier jaar tijd honderden bedrijven hebben gesteund.

Bordwijzigingen

Securitize voegde Pedro Teixeira, Co-Head van Morgan Stanley Tactical Value, toe aan de Raad van Bestuur, in overeenstemming met de traditie van de succesvolle kapitaalverhoging. Teixeira zei:

“Onze eerste investering in de blockchain industrie is het toonaangevende effectenbedrijf voor digitale activa, Securitize. Securitize staat bekend om zijn pionierswerk op het gebied van securitisatie van digitale activa op de blockchain, en voor zijn volledig conforme en volledig digitale end-to-end naar een oplossing die particuliere bedrijven in staat stelt kapitaal aan te trekken en voor investeerders om een weg naar liquiditeit te vinden.”

Recente mijlpalen

Securitize Capital, de dochteronderneming van het bedrijf voor vermogensbeheer, was de vorige belangrijke mijlpaal voor hen. Een andere was hun eerste inaugurele cryptocurrency opbrengstfondsen.

De Series B verhoging kwam nadat het bedrijf Exodus in staat had gesteld $ 75 miljoen aan Reg A+ conforme Series A financiering op te halen, een recordbedrag. Securitize CEO en mede-oprichter Carlos Domingo becommentarieerde de reeks successen als volgt:

“Securitize heeft vorig jaar ongelooflijke partners gevonden tijdens onze Series A ronde, zowel in durfkapitaal als bij grote Europese en Japanse financiële instellingen. Dat ze in onze Series B zijn vergezeld door een grote Amerikaanse investeringsbank en de grootste trustbank in Japan, zoals evenals extra top VC’s, toont aan dat vertrouwen in de acceptatie van digitale activa effecten steeds meer mainstream wordt.”

Securitize brengt entiteiten samen die willen investeren in particulier kapitaal en bedrijven die dit willen aantrekken. Het is een pionier op het gebied van een volledig digitaal, end-to-end, wettelijk compliant platform voor het uitgeven, beheren en vergemakkelijken van de handel in digitale activa.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld