Bitcoin lijkt het belangrijkste weerstandsniveau te doorbreken

By: Konstantin Anissimov
Konstantin Anissimov
Konstantin Anissimov is de uitvoerend directeur van de internationale cryptocurrency-exchange CEX.IO. Hij behaalde zijn Executive MBA-programma diploma aan de… read more.
on jun 23, 2021
  • Bitcoin herstelt snel nadat het de afgelopen maand tot het laagste prijspunt was gedaald.
  • Prijsdaling kan worden verklaard door de strikte regulering in China.
  • Beleggers herwonnen de controle over de markt en streven naar $34.000.

China voedt aanhoudende dip, terwijl MicroStrategy vecht om het vertrouwen te herstellen

Bitcoin is aan de ontvangende kant van de niet-aflatende druk van de Chinese autoriteiten om zich te ontdoen van cryptocurrency gerelateerde activiteiten. Hoewel de aanhoudende aanval van mijnwerkers en handelsactiviteiten een van de vele pogingen is, wordt gevreesd voor dit huidige verbod omdat de voorgestelde ontwikkeling van de digitale yuan zich in een vergevorderd stadium bevindt. Het verbod kan een strategie zijn om concurrentie met de door de overheid gesteunde munt te voorkomen.

Terwijl China zijn verbod blijft handhaven, is Michael Saylor, de CEO van MicroStrategy Incorporated, zijn vertrouwen in het potentieel van Bitcoin blijven herhalen aan de spelers in de crypto industrie en institutionele investeerders. Het bedrijf voegde gisteren zijn Bitcoin reserve toe met een aankoop van 13.005 Bitcoin voor ongeveer $ 489 miljoen. Deze aankoop bracht het totale BTC bezit van het bedrijf op 105.085.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Hoewel MicroStrategy’s accumulatie de markt misschien niet in beweging heeft gebracht, kan het andere zakelijke kopers inspireren om groots op de munt te wedden, een situatie die collectief de prijs van het activum kan beïnvloeden.

De technische gegevens suggereren een dreigende opwaartse trend

Op de BTC/USD 4-uur grafiek ligt de Bitcoin prijs rond het niveau van $ 34.000, na de overweldigende rally door de kopers.

Zoals blijkt uit de RSI die momenteel is vastgezet op 48,82, is het meest erkende digitale activum een opwaartse trend vanuit de oversold-regio, en beleggers kunnen dit huidige niveau als een goede spil zien om meer te verzamelen. Behoudens de gevolgen van onvoorzien regelgevend nieuws, wordt Bitcoin gefactureerd om de neerwaartse trend volledig om te keren, met de kans om zijn 7-daagse hoge prijs op korte termijn opnieuw te testen boven $ 41.000. De vorige ATH van $ 64.000 blijft het langetermijndoel voor marktkopers.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld