Goldman Sachs gebruikt de blockchain van JPMorgan om zijn eerste repo-transactie uit te voeren

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on jun 23, 2021
  • Volgens Matthew McDermott van Goldman Sachs duurde deze transactie drie uur en vijf minuten.
  • De BNY Mellon trad bij deze transactie op als bewaaragent.
  • Volgens JPMorgan heeft zijn oplossing transacties ter waarde van meer dan $1 miljard afgehandeld.

De Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs heeft haar eerste terugkoopovereenkomst (repo-handel) afgerond door gebruik te maken van het blockchain netwerk van haar rivaal, JPMorgan. Een rapport onthulde dit nieuws op 23 juni en merkte op dat de bank de transactie op 17 juni uitvoerde, waar het een tokenized versie van een Amerikaanse staatsobligatie veranderde voor JPMCoin, de stablecoin van JP Morgan, die 1:1 is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Naar verluidt duurde deze transactie slechts drie uur en vijf minuten van begin tot voltooiing.

Volgens Matthew McDermott, Global Head of Digital Assets bij Goldman Sachs Global Markets Division, markeerde deze transactie een cruciaal moment in de digitalisering van transactieactiviteiten. Hij voegde eraan toe dat het vermogen van het blockchainnetwerk van JP Morgan om de benodigde hoeveelheid tijd te kwantificeren een enorme stap in de toekomst is, aangezien de traditionele repomarkt dit niet zou kunnen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Hoewel hij de hoeveelheid geld die bij de transactie betrokken was niet bekendmaakte, prees McDermott het systeem voor gelijktijdige en onmiddellijke uitwisseling van onderpand voor contant geld.

McDermott legde het belang van deze functies uit en zei dat banken rente per minuut betalen. Hij merkte op dat het vermogen van het platform om te berekenen hoeveel er nodig is om een repo-transactie te voltooien, een revolutie teweeg zou brengen in de aard van de intradag markt.

De blockchain gebruiken om de traditionele financiële sector te verstoren

JPMorgan ontwikkelde zijn repo-marktoplossing door gebruik te maken van zijn versie van de Ethereum blockchain, genaamd Onyx. Nadat JPMorgan met succes de eerste op blockchain gebaseerde intradag repo uitwisseling uitvoerde zei, Scott Lucas, de Head of Markets DLT van de bank, dat de blockchain technologie had geholpen om de technische inefficiënties in de $ 4.600.000.000.000 repo-markt aan te pakken.

Hij voegde eraan toe dat de blockchain de bank had geholpen nieuwe kansen te creëren die operationele processen stroomlijnen en de afwikkeling van repo-transacties versnellen. Volgens Lucas ontsluit de oplossing vastzittende liquiditeit voor intradag gebruik en helpt het de risicoprofielen voor zijn klanten te verminderen.

Sinds de lancering heeft de op blockchain gebaseerde repo-marktoplossing van JPMorgan transacties ter waarde van meer dan $ 1 miljard afgehandeld. Naar verluidt fungeerde de Bank of New York Mellon als bewaaragent in al deze transacties. Volgens Jessica Francisco, de woordvoerder van JPMorgan, voert de bank momenteel gesprekken met meer dan tien bank- en investeringsklanten over het omarmen van haar repo-netwerk.

Afgezien van JPMorgan, maken andere reguliere bedrijven in toenemende mate gebruik van de blockchain om de barrières op traditionele financiële markten te overwinnen. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot, Paxos, dat de technologie gebruikt om aandelentransacties in bijna realtime af te wikkelen, en Arca, dat digitale aandelen aanbiedt in een Amerikaans obligatie fonds.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld