Denelle Dixon zegt dat Stellar financiële uitsluiting kan oplossen

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on jul 9, 2021
  • Volgens Dixon kunnen de schaalbaarheid, snelheid en lage kosten van Stellar de overmakingssector verstoren.
  • Dixon beweert dat Stellar gelijkheid kan introduceren.
  • Stellar is ook van plan om MKB's te helpen om snel te kunnen groeien.

Ondanks opmerkelijke ontwikkelingen in het financiële systeem in de afgelopen decennia, blijft financiële inclusiviteit een mijlpaal die de sector nog moet bereiken. Daartoe hebben verschillende groepen mensen, vooral in ontwikkelingslanden in de wereld, geen toegang tot de broodnodige financiële diensten. Hoewel centralisatie vooral de schuld is, bestaan gedecentraliseerde technologieën al meer dan 10 jaar en blijft financiële uitsluiting hangen. Maar dankzij de inspanningen van de Stellar Development Foundation (SDF) behoort dit binnenkort wellicht tot het verleden.

In een recent interview met Rachel Hicks van Business Insiders vertelde Denelle Dixon, CEO en uitvoerend directeur van SDF, hoe de organisatie wereldwijd financiële inclusie wil creëren. Volgens haar probeert het Stellar platform deze prestatie te bereiken door zich te concentreren op drie brede categorieën. Dit zijn geldovermakingen, vrouwen en het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Dixon begon met erop te wijzen dat de industrie miljarden dollars waard is. Het gebruik van traditionele systemen verhindert echter dat mensen die in het buitenland werken hun familie geld sturen. Dit komt omdat legacy systemen vaak extra kosten in rekening brengen om de operationele kosten te dekken. Afgezien hiervan duurt het lang voordat transacties zijn verholpen, een tekortkoming die gebruikers frustreert. Ze beweerde dat het Stellar netwerk dit probleem kan helpen oplossen, aangezien het de geldstroom kan stroomlijnen door tot 3.000 transacties per seconde tegen lage kosten te verwerken.

Dixon legt uit waarom SDF vrouwen wil empoweren en zei dat systemische problemen zoals het ontbreken van identificatie, onderpand en inkomen, vooral in onderontwikkelde landen, een ongelijkheid creëren die vrouwen de toegang tot financiële diensten ontzegt. Volgens Dixon treft dit probleem zowel individuen als de regio’s waarin ze wonen, aangezien de BBP’s van landen waar vrouwen financieel worden uitgesloten vrij laag zijn. Via Stellar gelooft ze dat vrouwen toegang kunnen krijgen tot financiële instrumenten die hen en de gebieden waarin ze wonen, zullen helpen om drastisch te groeien.

Volgens Dixon is ongelijkheid ook slecht voor bedrijven. Ze merkte op dat meer dan 200 miljoen kmo’s in opkomende markten geen toegang hebben tot de financiële instrumenten die ze nodig hebben om hun bedrijf te runnen. Dixon benadrukte waarom kmo’s cruciaal zijn voor de ontwikkeling van sterke economieën en zei dat ze zich richten op problemen die specifieke regio’s treffen. De tools die op de Stellar blockchain zijn gebouwd, helpen deze bedrijven echter om gelijkheid te krijgen door hen toegang te bieden tot krediet, naast andere financiële diensten.

Ze ging verder met het aanprijzen van de Stellar blockchain en zei dat het open en toestemmingloze karakter mensen in staat stelt voort te bouwen op ideeën die meer financiële inclusiviteit en gelijkheid bieden. Dixon voegde eraan toe dat Stellar’s schaalbaarheid, snelheid en bijna nul kosten het ideaal maken voor bedrijven die naadloze transacties willen creëren. Volgens haar stelt het netwerk ondernemingen in staat om transacties tussen verschillende banken in verschillende regio’s in minder dan 10 seconden af te wikkelen.

Dixon gaf een voorbeeld van een bedrijf dat het Stellar netwerk gebruikt om eerlijke toegang tot het wereldwijde financiële systeem op een rechtvaardige manier te garanderen, en noemde het in Liechtenstein gevestigde D Stock. Ze voegde eraan toe dat het bedrijf een applicatie heeft gebouwd waarmee gebruikers van overal ter wereld blue-chip aandelen kunnen kopen. Vóór deze toepassing was het kopen van dergelijke aandelen beperkt tot Amerikaanse staatsburgers.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld