Mede-bedenker van Dogecoin zegt dat een kartel van rijke mensen crypto controleert

Door:
op jul 15, 2021
  • Palmer beweert dat crypto een schijnvertoning.
  • Volgens hem verdienen cryptokapitalisten geld door belastingen te ontduiken en schaarste te creëren.
  • Palmer gelooft dat crypto de slechtste delen van het kapitalisme overneemt.

De mede-bedenker van Dogecoin (DOGE/USD), Jackson Palmer, is naar buiten gekomen om te verklaren dat hij niet van plan is ooit meer terug te keren naar de cryptowereld. De software engineer deelde dit nieuws via een tweetstorm op 14 juli, wat veel mensen verraste, aangezien hij zelden over crypto sprak of tweette nadat hij afstand had genomen van Dogecoin.

In de tweetstorm legde Palmer uit dat hij terugkeerde naar Twitter omdat mensen hebben gevraagd of hij weer een actieve stem in de crypto ruimte wil worden. Daartoe probeerde hij zijn laatste antwoord openlijk te geven. Hij merkte op dat hij van harte besloot de industrie te verlaten en niet van plan was terug te komen. Om verdere vragen te voorkomen, deelde Palmer ook zijn redenen om afscheid te nemen van crypto.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Hij zei dat hij al enkele jaren crypto bestudeert en dat zijn bevindingen hem hebben doen geloven dat crypto een rechtse, hyperkapitalistische technologie is die de rijkdom van zijn enthousiastelingen probeert te vergroten door op drie factoren te tikken. Dit zijn belastingontwijking, zwak regelgevend toezicht en kunstmatig geïmplementeerde schaarste.

Palmer voegde eraan toe dat in zoverre enthousiastelingen decentralisatie aanprijzen als een van de voordelen van crypto, een kartel van rijke individuen de markt controleert. Volgens hem hebben dezelfde individuen de integratie van instellingen binnen hetzelfde gecentraliseerde financiële systeem mogelijk gemaakt dat de crypto industrie probeert te overtreffen.

Crypto is een schijnvertoning

Palmer citeerde verder dat de hele crypto industrie een schijnvertoning is die probeert geld uit financieel wanhopige en naïeve mensen te persen. De industrie heeft een netwerk gevormd van duistere bedrijven, influencers en pay-for-play mediakanalen om onwetende mensen op te lichten. Hoewel hij het ermee eens is dat financiële uitbuiting bestond vóór crypto, beweert Palmer dat het enige doel van crypto is om te fungeren als een winstgevende trechter die ten goede komt aan degenen aan de top door te profiteren van de kwetsbaren.

Hij sloot af door te zeggen:

Cryptocurrency is als het nemen van de slechtste delen van het huidige kapitalistische systeem (bijv. corruptie, fraude, ongelijkheid) en het gebruik van software om het gebruik van interventies (bijv. audits, regelgeving, belastingen) die dienen als bescherming of vangnetten voor de gemiddelde persoon technisch te beperken.

Ondertussen is DOGE, dat Palmer en Billy Markus voor de grap hebben gemaakt, tot onverwachte hoogten uitgebreid. Op het moment van schrijven, 10:38 AM UTC, wordt de cryptocurrency verhandeld tegen $ 0,1902 (£ 0,14) na een daling van 3,9% in de afgelopen 24 uur. DOGE is de achtste grootste cryptocurrency met een marktkapitalisatie van $ 24,83 miljard (£ 17,89 miljard). Hoewel dit een hoog cijfer is voor iets dat begon als een parodie, is het vermeldenswaard dat DOGE momenteel 74,26% lager is dan zijn ATH van $ 0,7376 (£ 0,53).

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% van CFD accounts verliezen geld