Pinknode en Pontem gaan een partnerschap aan om Web 3.0 infrastructuur te leveren

Door:
op jul 16, 2021
  • Facebook's Diem blockchain wordt later in 2021 uitgebracht.
  • Het ultieme doel is het verbeteren van de bestaande infrastructuur van Polkadot.
  • Pinknode levert Pontem betrouwbare, veilige en schaalbare API eindpunten.

Pinknode, de meest vertrouwde en gebruikte aanbieder van node-infrastructuur op Polkadot (DOT/USD) en Pontem, een Dapp-framework dat op hetzelfde ecosysteem is gebouwd, kondigden een samenwerking aan om essentiële infrastructuur voor Web 3.0 doeleinden te leveren, zo vernam Invezz uit een persbericht. Deze samenwerking zal wereldwijde ondernemers ondersteunen bij het testen van de verhandelbaarheid in een publiek gestimuleerd openbaar netwerk voorafgaand aan het migreren van hun applicaties naar Diem blockchain, waarvoor toestemming is gegeven en wordt ondersteund door Facebook.

Het ontwikkelen van een toestemmingsloze, openbare versie van Diem

Pontem werd vorig jaar opgericht met het verheven doel om een toestemmingsloze, openbare versie van de door Facebook ondersteunde Diem blockchain te ontwikkelen. Dit ecosysteem en deze valuta zullen later dit jaar worden vrijgegeven. Omdat Pontem en Diem compatibel zullen zijn, hebben alle Diem gebruikers toegang tot de functies die zijn ontwikkeld in het Pontem ecosysteem. Pontem oprichter Boris Povod merkte op:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“We zijn enthousiast over de samenwerking met een ander project dat is afgestemd op onze doelen, waardoor we allebei ons volledige potentieel kunnen bereiken. Met Pinknode als onze primaire infrastructuurprovider, zullen hun betrouwbare en veilige API eindpunten een belangrijke bouwsteen zijn voor het bereiken van ons gezamenlijke doel om de huidige infrastructuur van Polkadot te verbeteren, terwijl we ook kunnen werken aan ons doel om het experimenteernetwerk voor Diem te worden. We kijken uit naar wat deze samenwerking zal brengen.”

Partnerschap cruciaal om schaalbare en betrouwbare API-eindpunten te beveiligen

De samenwerking tussen Pontem en Pinknode is cruciaal omdat ze een gemeenschappelijk doel hebben: de bestaande infrastructuur van Polkadot verbeteren ten behoeve van dApp ontwikkelaars. Pinknode zal Pontem betrouwbare, veilige en schaalbare API-eindpunten bieden als de belangrijkste infrastructuurprovider, aangezien de laatste het op Polkadot gebaseerde openbare alternatief voor Diem ontwikkelt. Binnen het ecosysteem van Polkadot is Pinknode de meest gebruikte, aanpasbare aanbieder van API eindpunten. Polkadot ontwikkelaars kunnen het bestaande ontwikkelingsecosysteem van Kusama koppelen aan dApps via de code van Pinknode.

“In het licht van onze synergieën als infrastructuurprojecten op Polkadot, ondersteunt Pinknode volledig de missie van Pontem om een brug te bouwen naar de toegestane blockchain van Diem en mogelijk miljarden gebruikers op het Polkadot ecosysteem te integreren”, zegt Eric Poh, mede-oprichter van Pinknode.

Project ten gunste van de hele blockchain industrie

Het mogelijk maken van openbare en transparante ontwikkeling van nieuwe gemeenschappen en protocollen en het creëren van een proeftuin voor Diem zal de hele blockchain industrie ten goede komen. Pontem haalde ook $ 4,5 miljoen op van Kenetic Capital, Mechanism Capital en anderen in particuliere financiering.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% van CFD accounts verliezen geld