Duizenden illegale Bitcoin mijnbouwplatforms vernietigd in Maleisië

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on jul 17, 2021
  • Maleisië heeft duizenden Bitcoin mijnbouwplatforms in het land vernietigd.
  • De autoriteiten arresteerden twee Chinese burgers die als verzorgers voor de boorplatforms fungeerden.
  • Turkije, Iran en andere landen hebben soortgelijke oefeningen uitgevoerd.

Een recent rapport onthult dat de Maleisische autoriteiten illegale Bitcoin mijnwerkers in het land wegvagen. Volgens het rapport zijn er al 297 Bitcoin mijnbouwmachines in beslag genomen. De autoriteiten vielen ook meerdere panden binnen die betrokken waren bij het stelen van stroom om Bitcoin (BTC/USD) te minen.

Een politieagent uit de stad Serdang, Mohammad Rosdi Daud, verklaarde dat agenten invallen deden in drie verschillende panden, wat leidde tot de arrestatie van twee Chinese staatsburgers. Daud zei,

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

We hebben twee Chinese staatsburgers gearresteerd, een man en een vrouw van 32 en 38 jaar.

Hij vermeldde verder dat de gearresteerde buitenlanders optraden als verzorgers van het pand dat werd gebruikt voor interne BTC mijnbouwactiviteiten. De politieagent voegde eraan toe dat het pand al meer dan een maand wordt gebruikt voor het delven van Bitcoin met behulp van de stroom die ze illegaal hadden afgetapt.

Vernietigde mijnbouwplatforms zijn $ 1,2 miljoen waard

De vernietigde mijnbouwplatforms zijn naar schatting 1,2 miljoen dollar waard. Het is niet duidelijk waarom ze de rigs ronduit hebben vernietigd.

Volgens de autoriteiten zijn dit jaar drie huizen in het gebied verwoest vanwege hun illegale Bitcoin mijnactiviteiten. Ze merkten ook op dat de mijnbouwplatforms ongeveer $ 2 miljoen aan energie van de operaties gebruikten, wat een groot verlies is voor Sarawak Energy.

Maleisië heeft zijn inspanningen geïntensiveerd om zich te ontdoen van mijnwerkers die energiebronnen gebruiken bij hun activiteiten zonder de nodige autoriteit om dit te doen. Afgezien van Maleisië, treden ook Turkije, Iran en andere landen waar mijnbouw verboden is, hard op tegen mijnwerkers. De autoriteiten hebben regelmatig razzia’s uitgevoerd, die in sommige gevallen hebben geleid tot inbeslagnames, boetes en arrestaties.

In februari veilden de Chinese autoriteiten meer dan 2.000 rigs die in beslag waren genomen door illegale Bitcoin mijnbouw. China heeft cryptomining in het land volledig verboden, maar staat volledig achter de lancering van zijn digitale valuta van de centrale bank (CBDC).

Maleisië heeft een jaarlijks energieverbruik van 147 terawattuur. Volgens schattingen van het Cambridge Center for Alternative Finance droeg het in april ongeveer 3,44% bij aan de totale maandelijkse hashrate van Bitcoin.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld