Ethereum prijsvoorspelling: zal het met 40% dalen naar $ 1.000?

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jul 20, 2021
  • De Ethereum prijs daalde maandag tot een belangrijke steun.
  • Het daalde tot $1.700, waar het de afgelopen 2 maanden veel steun vond.
  • Het paar zou kunnen blijven dalen met als volgende belangrijke ondersteuning $1.000.

De prijs van Ethereum (ETH) crashte naar een belangrijke steun terwijl de uitverkoop van cryptocurrency intensiveerde. De munt wordt verhandeld op $ 1.730, het laagste niveau sinds 26 juni. Het heeft een marktkapitalisatie van meer dan $ 201 miljard, wat ongeveer 60% lager is dan het hoogste punt ooit.

Ethereum crasht

De prijs van Ethereum daalde scherp tijdens de Amerikaanse en Aziatische sessies toen angst de markt overspoelde. Deze angst duwde de angst- en hebzuchtindex naar een dieptepunt in meerdere maanden van 17, terwijl de CBOE volatiliteitsindex steeg naar het hoogste niveau sinds mei. De nauw in de gaten gehouden crypto angst en hebzucht index daalde tot 19.

Fear and greed index

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Deze prestatie vond plaats nadat veel landen een stijgend aantal gevallen van coronavirus hadden geregistreerd. In het VK steeg het aantal nieuwe gevallen dat maandag werd geregistreerd tot meer dan 68.000. Evenzo steeg in de VS het aantal nieuwe gevallen in de meeste staten. De nieuwe opleving deed zich voor in andere belangrijke landen zoals Frankrijk en Duitsland.

Als gevolg hiervan verlieten beleggers risicovolle activa zoals cryptocurrencies en aandelen. Inderdaad, de meeste wereldwijde indices zoals de Dow Jones, DAX en FTSE 100 daalden met meer dan 1,5%. Historisch gezien hebben cryptocurrencies de neiging om een diepere correctie te ondergaan wanneer wereldwijde indices dalen.

Aan de andere kant steeg de Amerikaanse dollarindex naar het hoogste niveau in enkele maanden toen beleggers zich naar zijn veiligheid haastten. Ethereum heeft de neiging om ondermaats te presteren wanneer de Amerikaanse dollar stijgt.

De prijs van Ethereum daalde ook toen de totale waarde vergrendeld (TVL) in Decentralized Finance daalde. Volgens DeFi Pulse is het bedrag aan onderpand in belangrijke DeFi-platforms gedaald tot meer dan $ 53 miljard. Op hun hoogtepunt hadden deze DeFi-platforms een TVL van meer dan $ 90 miljard. Dit is opmerkelijk omdat Ethereum het favoriete platform is van veel DeFi-platforms.

Ethereum prijsanalyse

Ethereum price

De dagelijkse grafiek laat zien dat de ETH prijs van de ene op de andere dag scherp daalde. Toch vond het een substantiële steun op het niveau van $ 1.700, waar het in mei en juni moeite had om eronder te komen. De munt is ook gedaald tot onder de 50 en 200-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA), terwijl de Relatieve Sterkte Index (RSI) is gedaald tot het oversold niveau. Het heeft ook een dalend driehoekspatroon gevormd.

Daarom is de kans groot dat het paar lager uitbreekt. Als dit gebeurt, is het volgende belangrijke niveau om op de langere termijn in de gaten te houden het psychologische punt op $ 1.000, wat ongeveer 40% onder het huidige niveau ligt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld