Bitcoin en Bitcoin Cash prijsvoorspellingen: tijd om te kopen?

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jul 26, 2021
  • De Bitcoin prijs steeg voor het eerst in meer dan een maand boven $39.000.
  • Bitcoin Cash steeg ook vanwege de nauwe correlatie met Bitcoin.
  • Dit kan een signaal zijn dat de prijs van Bitcoin zijn dieptepunt heeft bereikt.

De sterke rally van Bitcoin (BTC/USD) en Bitcoin Cash (BCH/USD) versnelde na een reeks positief nieuws over digitale valuta. Bitcoin steeg tot meer dan $ 39.000, terwijl Bitcoin Cash steeg tot meer dan $ 500. De twee hebben een marktkapitalisatie van respectievelijk meer dan $ 719 miljard en $ 9,53 miljard.

Katalysatoren voor Bitcoin en Bitcoin Cash stijging

De prijzen van Bitcoin en Bitcoin Cash stegen tijdens het weekend na verschillende katalysatoren. Ten eerste steeg het aantal COVID gevallen wereldwijd, waarbij veel landen nu meer beperkingen overwegen. In de Verenigde Staten zei Anthony Fauci dat de regering-Biden overweegt een nieuw maskermandaat toe te voegen, zelfs onder de gevaccineerden. Andere landen zoals Duitsland en Frankrijk overwegen deze beperkingen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In theorie zou een heropleving van het virus slecht nieuws moeten zijn voor de prijzen van cryptocurrency. Toch is er ook een positieve kant aan de situatie. Dat komt omdat de weer oplevende gevallen meer centrale banken ertoe zullen aanzetten een afwachtende houding aan te nemen voordat ze beginnen te verkrappen.

In feite prijst de Amerikaanse obligatiemarkt een langdurige versoepeling naarmate de gevallen toenemen. De 10-jaarsrente is gedaald tot 1,245%, terwijl de 30-jaarsrente is gedaald tot 1,88%. De Fed begint dinsdag met haar vergadering en zal woensdag haar definitieve uitspraak doen.

Ten tweede stijgen de BTC en BCH prijzen naarmate beleggers terugkeren naar de crypto industrie. Dit blijkt uit het totale volume in toonaangevende beurzen. Gegevens verzameld door CoinMarketCap laten zien dat het totale volume de afgelopen dagen is gestegen.

Het 24-uurs volume in Binance steeg met meer dan 63% tot meer dan $ 25,7 miljard terwijl dat bij Coinbase met meer dan 116% steeg tot meer dan $ 3,5 miljard. Evenzo is het spotvolume in Huobi en Kraken de afgelopen 24 uur met meer dan 100% gestegen. Dezelfde trend is opgetreden in de toonaangevende DEX beurzen zoals Uniswap, PancakeSwap en MDEX.

Ten derde springt de Bitcoin prijs omhoog na het recente positieve nieuws van Elon Musk die herhaalde dat hij nog lang op de munt zat. Verder gaan er geruchten dat Amazon tegen het einde van het jaar Bitcoin gaat accepteren.

Bitcoin prijsanalyse

Bitcoin Price
Bitcoin prijs grafiek

De dagelijkse grafiek laat zien dat de BTC prijs een dalend wigpatroon heeft gevormd. In technische analyse is dit patroon meestal een bullish signaal. Het bewoog zich tijdens het weekend boven de bovenkant in een omgeving met veel volume. Het is ook boven de voortschrijdende gemiddelden van 50 en 100 dagen gestegen. Daarom is er een mogelijkheid dat de Bitcoin prijs binnenkort boven $ 40.000 zal stijgen.

Bitcoin Cash prijsvoorspelling

Bitcoin Cash price
Bitcoin Cash prijs grafiek

De dagelijkse grafiek laat zien dat de Bitcoin Cash prijs een dubbele bodem patroon vormde op $ 382. De halslijn was $ 546. Maandag ging de munt naar het 78,6% retracementniveau. In tegenstelling tot de BTC prijs blijft deze onder het voortschrijdend gemiddelde van 50 en 100 dagen. Daarom zal de munt waarschijnlijk hoger uitkomen, aangezien beleggers zich richten op de volgende belangrijke ondersteuning op $ 747, wat langs het retracementniveau van 61,8% ligt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld