Zilverprijs: wat te verwachten met het rentebesluit van de Fed

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on jul 26, 2021
  • De zilverprijs schommelt al een week tussen de 25,00 en 25,47.
  • Beleggers zijn enthousiast over de Fed vergadering die woensdag haar besluit zal presenteren.
  • De rente op staatsobligaties, die sinds vrijdag met 6,40% is gedaald, heeft de zilverprijs opgedreven.

De zilverprijs is in de aanloop naar de Fed vergadering later in de week aan een bereik gebonden. Het blijft onder het cruciale niveau van 25,50, terwijl het een boost krijgt van de dalende rente op staatsobligaties.

Zilverprijs

Fed rentebesluit

Beleggers die willen beleggen in zilver en andere edele metalen hebben hun ogen gericht op het rentebesluit van de Fed. Het evenement, dat voor woensdagmiddag is gepland, zal verdere aanwijzingen opleveren over de timing van de verwachte afbouw van de obligatie aankopen en de algehele aanscherping van het beleid. Een gematigde toon zal waarschijnlijk druk uitoefenen op de Amerikaanse dollar en tegelijkertijd fungeren als een bullish katalysator voor de zilverprijs.

Amerikaanse obligatierendementen

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De dalende rente op staatsobligaties heeft de zilverprijs opgedreven. Op 08.13 UTC daalde de rente op tienjarige staatsobligaties met 3,76% tot 1,23. Het huidige niveau is een daling ten opzichte van het hoogste punt van vrijdag van 1,31, wat overeenkomt met een daling van 6,40%. Opvallend is dat de rente op Amerikaanse obligaties op 5 en 30 jaar eveneens is gedaald met respectievelijk 2,08% en 1,00%.

Na eind maart het hoogste punt van het jaar op 1,77 te hebben bereikt, is de rente op 10-jaars Treasuries aan een langdurige neerwaartse trend bezig. Gedurende die periode is het met ongeveer 31,15% gedaald. Lage opbrengsten hebben de neiging om edele metalen te ondersteunen. Tussen eind maart en begin juni stimuleerde de neerwaartse trend in de rente op staatsobligaties de zilverprijs met ongeveer 20,59%. In de daaropvolgende sessies zal een opleving van de 10-jaars rente op Amerikaanse obligaties druk uitoefenen op het edelmetaal.

Technische vooruitzichten zilverprijs

De zilverprijs handelt nog steeds onder het cruciale weerstandsniveau van 25.50, zoals sinds begin vorige week het geval is. Sinds een week zit het in een vrij krap bereik tussen 25.00 en 25.47. Op het moment van schrijven was het met 0,37% gestegen tot 25,26. Op de 2-uur grafiek handelt het tussen de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden.

Op korte termijn zal het edelmetaal waarschijnlijk binnen het horizontale kanaal blijven. Als de bulls erin slagen de prijs voorbij de bovengrens van het kanaal van 25,47 te duwen, hebben ze de weg vrijgemaakt naar 25,50. Vervolgens zal het volgende doel waarschijnlijk 25,71 zijn. Aan de andere kant zal een beweging onder de ondergrens van het kanaal op het psychologische niveau van 25,00 ervoor zorgen dat de bears het dieptepunt van vorige week van 24,75 in de gaten houden.

Zilverprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld