Crypto.com gaat Chainlink’s Price Feeds orakeloplossing toevoegen

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on jul 28, 2021
  • Deze integratie biedt ontwikkelaars toegang tot externe financiële marktgegevens.
  • Deze ontwikkeling maakt deel uit van de missie van Crypto.com om projecten op Cronos te ondersteunen.
  • Hiermee ondersteunt Cronos de prijsstelling van meerdere activa.

Crypto.com, een project dat de wereldwijde overgang naar cryptocurrency wil versnellen, maakt zich op om Chainlink’s Price Feeds oracle oplossing te integreren in zijn EVM keten, Cronos. Het bedrijf onthulde dit nieuws eerder vandaag via een blogpost en merkte op dat deze stap DeFi ontwikkelaars op Cronos gemakkelijke toegang wil bieden tot externe financiële marktgegevens.

Volgens een persbericht verkregen door Invezz, zullen on-chain door uitleen-/leenprotocollen, derivatenmarkten, vermogensbeheerdiensten en geavanceerde DEXen in staat zijn om een overvloed aan crypto en traditionele activa naadloos te prijzen na deze integratie.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Door een overzicht te geven van functies die mogelijk beschikbaar komen nadat Cronos Chainlink Price Feeds integreert, noemde Crypto.com het prijzen van onderpandactiva voor geldmarkten, het afwikkelen van futures- en optiecontracten bij afloop, het creëren van wisselkoersen voor tokenized activa, het controleren van limietordervoorwaarden, het opnieuw in evenwicht brengen van algoritmische stablecoins, onder andere het berekenen van inzetbeloningen.

Redenen om samen te werken met Chainlink

In een reactie op deze samenwerking zei Kris Marszalek, de mede-oprichter en CEO van Crypto.com, dat Crypto.com volledige ondersteuning wil bieden voor alle projecten die op Cronos draaien. Hij voegde eraan toe dat samenwerking met Chainlink het bedrijf helpt om dit doel te bereiken. Volgens Marszalek is Chainlink een vertrouwde partner als het gaat om het leveren van veilige en betrouwbare gedecentraliseerde orakel netwerken. Hij voegde eraan toe dat deze integratie tot doel heeft om gedecentraliseerde applicaties (dApps) te ondersteunen die orakels, met name prijsfeeds, nodig hebben om te functioneren.

Het persbericht prees Chainlink Price Feeds verder en zei dat de Oracle oplossing eenvoudig te integreren is. Bovendien hebben de prijsfeeds tientallen miljarden dollars opgeleverd voor meerdere DeFi projecten. Crypto.com merkte verder op dat het gegevensaggregatiemodel van Chainlink nauwkeurige prijsfeeds levert. Bovendien zei het bedrijf dat de Oracle infrastructuur van Chainlink een betrouwbare uptime en onveranderlijkheid garandeert.

Het is vermeldenswaard dat de lof van het bedrijf over Chainlink gebaseerd is op ervaring. Vóór deze samenwerking integreerde Crypto.com Chainlink Price Feeds in september vorig jaar in zijn DeFi portemonnee. Deze samenwerking maakte ook gebruik van Chainlink Price Feeds voor CRO/ETH en CRO/USD op het Ethereum mainnet. Door deze beschikbaarheid kunnen DeFi applicaties de native token van Crypto.com on-chain prijzen, waardoor de gebruiksscenario’s worden uitgebreid.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld